Jari-Matti Latvala innostui MM-rallisarjan mahdollisesta uudesta tulokkaasta

Sébastien Ogierille ennätyksellinen voitto Meksikossa – koskettava kunnianosoitus edesmenneelle ystävälle 3:29
Katso videolta: Sébastien Ogierille ennätyksellinen voitto Meksikossa – koskettava kunnianosoitus edesmenneelle ystävälle.

Yhdysvaltoja puuhataan tohinalla takaisin rallin MM-sarjaan.

Maassa on ajettu MM-rallia vain muutamaan kertaan 1980-luvun lopussa, kun Olympus-ralli toimi MM-näyttämönä kausilla 1986-88. Voittoa Washingtonin osavaltiossa pääsivät juhlimaan Juha Kankkunen, Markku Alén ja Miki Biasion.

Yhdysvaltojen paluuta WRC-karkeloihin kaavaillaan Tennesseen osavaltioon Chattanoogan kaupunkiin. Jo tänä keväänä alueella on määrä ajaa koekilpailu ja ensi syksynä kenties varsinainen testiralli MM-karkeloita varten.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala ymmärtää autonvalmistajien tarpeen saada rallin MM-sarja mahdollisimman pian Yhdysvaltojen suurille markkinoille.

– Totta kai se on autonvalmistajille mielenkiintoinen paikka, Amerikassa on kuitenkin 300 miljoonaa ihmistä. Se on manner, missä on ajettu vain muutaman kerran MM-ralli 80-luvulla. Sanotaanko näin, että jos mietitään promootiota ja markkinointia tälle sarjalle, niin olisihan se kova juttu, jos sinne päästäisiin, Latvala sanoo MTV Urheilulle.

Latvalan mukaan vuosi 2024 voi kuitenkin olla vielä liian varhaista Yhdysvaltojen MM-rallille.

– Siinä on vielä omat haasteensa ja aikataulu on aika nopea. Vuosi 2024 voi tulla vielä vastaan liian nopeasti, joten se menee ehkä sinne vuoden 2025 puolelle, Latvala miettii.

– Jos se toteutuisi edes silloin 2025, olisi se erittäin tervetullutta sarjalle. Kaikki autonvalmistajat ovat olleet sitä mieltä, että Yhdysvaltoihin pitäisi mennä.

Tennesseen rallin järjestäjiä oli tutustumassa viime viikolla Meksikon MM-ralliin, joten pyrkimyksiä ei ainakaan enää peitellä. Rallin MM-sarjan promoottori on kuitenkin kertonut, että kalenteriin mahtuu joko Meksiko tai USA, ei molempia kisoja.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat