Toyotan tähtikuskin tilanne tapetilla - Jari-Matti Latvala: "Itsekin olen tehnyt saman virheen"

Toyotan walesilaiskuski Elfyn Evans on ollut alamaissa rallin MM-sarjassa jo pitkään.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Kroatian MM-ralli 18.-21.4.
Pe: EK:t 1-8 klo 9.15 alkaen 
La: EK:t 9-16 klo 8.15 alkaen
Su: EK:t 17-20 klo 8.00 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Evansin edellinen voitto on 18 kuukauden takaa vuoden 2021 Suomen MM-rallista. Palkintopalli on puolestaan karttanut walesilaista jo kuudessa perättäisessä kilpailussa.

Tilastot ovat kaksinkertaisen MM-hopeamitalistin osalta tylyä luettavaa. Selvää on, että sekä mies itse että Toyotan tiimi odottavat Evansilta enemmän.

Tallipomo Jari-Matti Latvala pystyy hyvin samaistumaan suojattinsa vaikeaan henkiseen tilaan. Myös Latvalan omalle ajouralle mahtui monta kehnoa jaksoa, jolloin itseluottamus oli koetuksella.

Latvala myöntää, että Evansin kanssa on käyty keskusteluja, kuinka kurssi saataisiin kääntymään.

– Ruotsissa ruvettiin käymään vähän läpi (Elfynin tilannetta). Ongelma on siinä, että hän hakee vähän väärästä paikkaa. Itsekin olen tehnyt saman virheen, että jos ei kulje, niin sitten autoa säädetään ja säädetään. Silloin keskittyminen pääkohdasta katoaa, Latvala analysoi MTV Urheilulle.

– Ajaminen on kuitenkin se asia, millä voi kaikista eniten vaikuttaa. Totta kai autokin vaikuttaa. Loppupeleissä se, että onko kaksi tai kolme klikkiä säädöissä jossain enemmän tai vähemmän, ei merkkaa niin paljon. Se on pääkopasta kiinni.

Latvalalla riittää luottoa, että Evans pystyy kääntämään synkän jakson valoisemmaksi.

– Nyt Elfynin kanssa tavoite on se, että keskittyminen saadaan pois autosta ja takaisin ajamiseen. Sitten se lähtee menemään ihan satavarmasti. Kunhan fokus saadaan käännettyä, tulokset lähtevät taas paranemaan.

Kalle Rovanperä ei lähde puhumaan vielä kauden avausvoitosta – ”Ei ole minun lempparikisa” 2:08
Näin Kalle Rovanperä ennakoi Meksikon MM-rallia.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat