Mainos

Valtaosa presidenttiehdokkaista tiivistäisi suhteita USA:han

Valtaosa presidenttiehdokkaista haluaisi läheisempiä kahdenvälisiä suhteita Yhdysvaltoihin. MTV:n uutisten vaalikoneen kävijät ovat asiasta eri mieltä.

Erityisesti tiiviimpiä USA-suhteita presidenttiehdokkaista haluaa Matti Vanhanen. Muiden ehdokkaiden kanssa eri mieltä ovat Heidi Hautala ja Tarja Halonen, joiden mielestä nykyiset suhteet ovat hyvät.

MTV:n uutisten vaalikoneella presidenttiehdokkaat uskovat Timo Soinia ja Arto Lahtea lukuunottamatta, että Suomi voi säilyttää nykyisenkaltaisen elintasonsa myös tulevaisuudessa.

Vaalikoneen kävijöiden mielestä tilanne ei ole yhtä ruusuinen - kansalaiset arvioivat oman elintasonsa kehityksen Soinin ja Sauli Niinistön vastausten välimaastoon.

MTV.n uutisten vaalikoneelta on koostettu 35 000 kävijän vastaukset verrattuna ehdokkaiden mielipiteisiin.

Innokkaimpia vaalikoneen käyttäjiä ovat olleet 21 - 25 -vuotiaat, miehet ovat etsineet omaa ehdokasta naisia enemmän - eniten kävijöitä on ollut Etelä-Suomesta.

Vaalijahdissa olleet kansalaiset ovat eri linjoilla ehdokkaiden kanssa Suomen suhteista Yhdysvaltoihin.

Kansalaisten mielipiteissä oli jonkin verran hajontaa, mutta valtaosa ehdokkaista haluaisi tiivistää kanssakäymistä USA:han enemmän kuin vaalikoneen vastaajat.

Ehdokkaista Vanhanen haluaisi petrata Suomen suhteita Yhdysvaltoihin muita selvemmin.

Niinistö muistuttaa, että suurvaltasuhteiden hoidon lisäksi Suomen täytyy valvoa myös taloudellisia etujaan Yhdysvalloissa.

Halosen mielestä suhteet ovat kunnossa.

Hautala on omilla linjoillaan ja haluaa korostaa erityisesti EU:n yhteistä ulkopolitiikkaa Yhdysvalta-suhteissa.

Uutisten vaalikoneen kävijöiden mielipiteen ovat osuneet lähimmäksi Sauli Niinistön vastausten kanssa, kun kaikki kysymykset on otettu mukaan. Niskassa hengittävät Henrik Lax ja Timo Soini. Kansalaisten ja Arto Lahden vastaukset sitä vastoin kohtaavat huonoimmin.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 27.12.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.