Mainos

Valtaosa Koti-Ideasta jatkaa konkurssista huolimatta

Valtaosa huonekaluketju Koti-Ideasta jatkaa toimintaansa alkuperäisen yrityksen konkurssista huolimatta. Toimiva johto tiedotti tänään ostaneensa huonekaluketjun nimen ja liiketoiminnan tammi-helmikuun vaihteessa eli vähän ennen konkurssihakemusta.

Koti-Idean yhdeksi omistajaksi ja toimitusjohtajaksi ilmoittautui yhtiön oma ketjujohtaja Niko Romanainen. Hän on toiminut aiemmin Indoor-Groupin ulkomaantoimintojen vetäjänä ja asunut Virossa yli kymmenen vuotta.

Kaksi kolmasosaa uudesta Koti-Ideasta kuuluu virolaiselle Ekralde-yhtölle. Sijoittajaryhmä koostuu useista yrityksistä ja yksityishenkilöistä.

Romanaisen tiedotteen mukaan omistus- ja rakennejärjestelyillä onnistuttiin turvaamaan Koti-Idean jatko ja yli 200 työpaikkaa. Käytännössä se tarkoittaa pyrkimystä pyörittää 28:aa myymälää.

Kannattamattomaksi arvioidut kahdeksan Koti-Ideaa saavat ostajien puolesta kaatua konkurssin mukana. Se tietää kymmenien työntekijöiden irtisanomista.

Niko Romanainen arvioi Koti-Idean liikevaihdoksi 70 miljoonaa euroa ja markkinaosuudeksi kahdeksan prosenttia. Kasvua ei tänä vuonna tavoitella, mutta vastedes liikkeitä saattaa syntyä Viroonkin.

Nimisotkua

Kouvolalainen asianajaja Martti Koskinen ei vielä ole varma, minkä nimistä konkurssipesää hän hoitaa. Helsingin käräjäoikeus ei tänään hyväksynyt kaatuneen yrityksen ilmoittamaa uutta nimeä, vaan vaihtoi hakijaksi Koti-idean.

- Ilmeisesti rekisteritiedot laahaavat perässä, päätteli Koskinen.

Alustavan pesäluettelon mukaan ketjulla on velkaa yli kymmenen miljoonaa euroa. Pesänhoitaja Koskisen mukaan suurimpiin velkojiin kuuluvat Mauri Ikola ja kumppanit, jotka yrittivät pelastaa vuonna 2006 perustettua firmaa pumppaamalla siihen rahaa.

Koskisen käsityksen mukaan viime hetken kauppa ei heikentänyt velkojien asemaa, vaan jopa paransi sitä. Mahdollinen päätös erityistilintarkastuksen pyytämisestä on velkojainkokouksen asia, hän teroitti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.