Mainos

Valtakunnansyyttäjäkin patistaa Eeva Vuorta eroamaan

Valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäki katsoo, että oikeusneuvos Eeva Vuoren tulisi jäädä pois tehtävästään korkeimman oikeuden tuomarina. Hän pitää Vuoren tapausta vakavana sekä korkeimman oikeuden että koko oikeuslaitoksen uskottavuuden kannalta.

-Vaikka Eeva Vuori olisi rikosoikeudellisesti ja muodollisesti syytön tapahtumiin, hänen olisi pitänyt pelkästään viran laadun huomioon ottaen yrittää torjua näitä haittoja, sanoo Kuusimäki ilmestyneen Demari-lehden haastattelussa.

Kuusimäen mielestä Vuoren tapausta koskevassa keskustelussa on sekoitettu kaksi asiaa keskenään. Yksittäisen tuomarin mahdollisen veropetokseen sekaantumisen rinnalla puhutaan aivan toisesta asiasta, korkeimman oikeuden jäsenten toimimisesta erilaisissa välimiesoikeuksissa.

Kuusimäki huomauttaa, että "muissa EU-maissa" epäilyksen varjokin riittää perusteeksi jättäytyä pois korkeasta virasta. Väistyvää henkilöä ei silti tarvitse leimata rikolliseksi.
-Suomen probleema on se, että täällä ei voi lähteä virastaan kunniallisesti. Jos lähtee, on samalla myöntänyt syytökset oikeiksi, ja juuri sen estämiseksi kukaan ei lähde minnekään, sanoo Kuusimäki.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.