Mainos

Valtakunnansyyttäjä haluaa oikeusjutuille takuuajan

Kansalaisilla pitäisi olla oikeus saada tietää, milloin heidän juttunsa viimeistään tulee oikeuden käsiteltäväksi. Hoitotakuun tapaista oikeustakuuta väläyttää valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen.

Nissisen mielestä oikeustakuu voitaisiin kirjata seuraavaan hallitusohjelmaan.

Valtakunnansyyttäjä näkisi hallitusohjelmassa mieluusti toisenkin kirjauksen, joka voisi nopeuttaa oikeusjuttuja. Se liittyy syytteistä sopimisen valmisteluun. Syytteiden sopiminen tarkoittaa esimerkiksi sitä, että rikoksen tunnustamalla tekijä saa lievemmän tuomion.

Syytteistä sopimisesta käytiin muun muassa vuosi sitten vilkasta keskustelua, ja mielipiteet ovat jakautuneet. Asianajajaliitto on todennut, että menettelyä voisi kokeilla vaikeasti selvitettävissä talous- ja huumerikoksissa. Osa oikeusoppineista taas on sitä mieltä, ettei syytteistä sopiminen ehkä sovi Suomeen.

- En jaksa uskoa, ettei ongelmia saisi ratkaistua ilman, että oikeusturva vaarantuisi. Pitäisi kehittää jonkinlainen suomalainen malli, lähinnä isojen juttujen pilkkomista, keventämistä ja nopeuttamista varten, Nissinen sanoo.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.