Mainos

Valtakunnansovittelijaksi haluavien nimet selviävät

Uudeksi valtakunnansovittelijaksi hakevien nimet selviävät hakuajan päättyessä iltapäivällä. Nykyinen valtakunnansovittelija Juhani Salonius jää eläkkeelle, ja uuden sovittelijan on tarkoitus aloittaa nelivuotinen kautensa elokuussa.

Ennakkosuosikeista SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Ihalainen ja Työttömyysvakuutusrahaston toimitusjohtaja Heikki Pohja ovat ilmoittaneet etteivät tavoittele tehtävää.

Mahdollisina muina niminä on mainittu esimerkiksi SAK:n elinkeinoasioiden päällikkö Janne Metsämäki ja Akavan eläkkeelle jäävä edunvalvontajohtaja Markku Lemmetty. Piirisovittelija Esa Lonka on jo ilmoittanut olevansa kiinnostunut valtakunnansovittelijan tehtävästä.

- SAK:lla ei ole nostettavissa keskusteluun yhtään nimeä. Katsotaan, ketä on hakemassa, ja niistä sitten työmarkkinajärjestöt löytävät yhteisen ehdokkaansa, muotoilee Huomenta Suomessa haastateltu SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly.

Vakiintuneen käytännön mukaan sovittelija valitaan vuoroin työnantaja- ja palkansaajapuolelta. Nyt on palkansaajien vuoro.

Katso SAK:n puheenjohtaja Lauri Lylyn haastattelu (Huomenta Suomi 25.5.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.