Mainos

Valokuvataiteen valtionpalkinto Heli Rekulalle

Valokuvataidetoimikunnan mukaan Rekula on hyvä esimerkki itsenäisesti ajattelevasta, monipuolisesta valokuvataiteilijasta, jota kohtaan tunnetaan mielenkiintoa myös kansainvälisesti

Valokuva- ja videotaiteilija Heli Rekula sai tänään tämänvuotisen valokuvataiteen valtionpalkinnon. Palkinto on arvoltaan 15 000 euroa.

- Heli Rekula tunnetaan sekä valokuvataiteilijana että lehtikuvaajana. Kaikessa tekemisessään hän on hyvin tietoinen siitä, kuinka kulttuuri tuottaa kuvan merkityksiä ja päinvastoin, Valtion valokuvataidetoimikunta sanoo palkintoperusteluissaan.

Rekulalla on valokuvatöiden lisäksi merkittävä videotaiteen tuotanto. Hän työskentelee laajasti median eri alueiden parissa ja käyttää kulloinkin soveltuvaa esitystapaa ajatustensa ilmaisemiseen.

- Heli Rekula on hyvä esimerkki suomalaisesta itsenäisesti ajattelevasta, monipuolisesta valokuvataiteilijasta, jonka tuotantoa kohtaan tunnetaan mielenkiintoa myös kansainvälisesti, perustelee valokuvataidetoimikunta

Kiasmassa Helsingissä on parhaillaan esillä Rekulan retrospektiivinen näyttely. Autiomaa-näyttely on esillä tämän viikon sunnuntaihin saakka.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.