Valmistaja tyrmää väitteet: Suklaa ei sittenkään lopu maailmasta!

Yksi maailman suurimmista suklaavalmistajista tyrmää väitteet, joiden mukaan suklaa loppuisi maailmasta seitsemän vuoden päästä.

Niin ulkomaisissa kuin suomalaisissakin medioissa on tällä viikolla uutisoitu suklaa-asiantuntija Angus Kennedyn varoituksesta, jonka mukaan kaakaosta tulee huutava pula viimeistään vuonna 2020. Kennedyn mukaan myös suklaan tuotanto uhkaa loppua samana vuonna.

Kennedyn väite ei kuitenkaan välttämättä pidä paikkansa. Mondelez International on maailman suurimpia suklaavalmistajia, jonka tuotemerkkejä ovat muun muassa Marabou, Marabou Premium, Milka, Cadbury, Toblerone ja Côte d'Or. Yhtiö kumoaa nyt tiedot, joiden mukaan kaakao loppuisi maailmasta seitsemässä vuodessa.

– Luonnollisesti Marabouta on tarjolla myös vuoden 2020 jälkeen. Yhtenä maailman suurimmista suklaayhtiöistä koemme olevamme suuressa vastuussa siitä, että suklaamme pääraaka-ainetta viljellään kunnollisissa olosuhteissa. Näin voimme vastata suklaan kysyntään nyt, seitsemän vuoden päästä ja sen jälkeenkin, Pohjoismaiden markkinointijohtaja Jonas Magnusson sanoo.

Mondelez International päätti aikaisessa vaiheessa tukea kestävää kehitystä ja on vuodesta 2004 lähtien tehnyt yhteistyötä ympäristöjärjestö Rainforest Alliancen kanssa. Kaikessa Upplands Väsbyn tehtaalla tällä hetkellä valmistettavassa suklaassa käytetään ainforest Alliance -sertifioituja kaakaopapuja.

Nyt yrityksessä on päätetty ottaa askel eteenpäin investoimalla vähintään 400 miljoonaa dollaria yli 200 000 kaakaoviljelijän ja noin miljoonan viljelijäyhteisöön kuuluvan ihmisen olojen parantamiseksi. Projektin nimi on Cocoa Life, ja se kestää yli 10 vuotta ja toteutetaan kuudessa eri maassa kestävän kaakaonviljelyn kehittämiseksi. Neljännes investoinnista menee suurimmalle yksittäiselle kaakaontuottajalle, Norsunluurannikolle, jossa 75 000 viljelijää saa apua tuotantonsa kaksinkertaistamiseksi.

Yrityksen mukaan kaikki, jotka lukivat aiemmin nämä ”hirveät” uutiset, voivat siis huokaista helpotuksesta. Suklaata saa jatkossakin.

Lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja