Mainos

Valkoisen talon kuokkavieraat voivat joutua kaltereiden taakse

Presidentti Barack Obaman juhlapäivällisten kutsumattomiksi vieraiksi luikerrellut pariskunta voi joutua maksamaan kovan hinnan tempauksestaan.

Virginialainen seurapiiripariskunta onnistui luikahtamaan Valkoisessa talossa tiistai-iltana Intian pääministerin Manmohan Singhin kunniaksi pidetyille juhlaillallisille.

Presidentin turvallisuudesta vastaava salainen palvelu joutuukin nyt tiukan itsetutkistelun eteen, sillä jossain vaiheessa heidän turvatoimensa ovat pettäneet pahan kerran.

Toisaalta vakuutetaan, etteivät Obama tai korkean tason kutsuvieraat olleet missään vaiheessa vaarassa, sillä pariskunta oli joutunut kulkemaan kaikkien turvalaitteiden kuten metallinpaljastimien läpi. He eivät päässeet myöskään illallispöytään saakka, mutta olivat kuitenkin samassa huoneessa presidentin kanssa. Aluksi ainoastaan toimittajat havaitsivat heidän läsnäolonsa.

- Ihmettelin, mitä kummaa nuo henkilöt tekevät täällä, selitti Washington Post -lehden Roxanne Roberts CNN-uutisille.

Taustalla halu tosi-tv:hen

Alustavien selvitysten mukaan turvatoimet pettivät ainakin yhdessä tarkastuspisteessä.

Viranomaiset korostavat sitä, että jos kuokkavieraat ovat jossain kohtaa valehdelleet päästäkseen sisään, niin he ovat syyllistyneet rikokseen eli valehteluun liittovaltion viranomaisille. Tämä voi johtaa jopa vankeustuomioon. Pariskunta kehuskeli kuitenkin estoitta tempauksestaan Facebookissa.

- Toivon, että heillä on Facebook-sivujen lisäksi hyvä asianajaja, sanoikin Valkoisen talon entinen turvaneuvonantaja Fran Towsend medialle.

Pariskunta oli selvästi julkisuudenkipeä, sillä he ovat olleet hakeutumassa tosi-tv-ohjelmaan. He onnistuivat varsin hyvin, sillä he poseerasivat kuvissa muun muassa varapresidentti Joe Bidenin kanssa. Kyseessä voi olla myös varsin historiallinen tempaus, sillä tiettävästi koskaan aiemmin kutsumattomia vieraita ei ole päässyt pujahtamaan tämän tason juhlaan Valkoisessa talossa.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.