Mainos

Välitätkö liikaa siitä, että muilla menee paremmin kuin sinulla? Kokeile sen sijaan tätä ajattelumallia

Muiden ihmisten ”täydellisten elämien” näkeminen sosiaalisessa mediassa on masentavaa. Muiden kanssa kisaamista tärkeämpää olisi omata vahva usko omaan itseen.

Muun muassa sosiaalisen median konsulttina toimiva Ana Erkic tietää, että jokaisella netin käyttäjällä on jatkuvasti tusinoittain mahdollisuuksia muodostaa kontakteja ihmisiin ympäri maailman. Ovi on kuitenkin auki myös negatiivisille kommenteille, ja samalla muiden ihmisten ”täydellisten elämien” näkeminen sosiaalisessa mediassa on masentavaa.

Erkic muistuttaa, etteivät muut ihmiset tee kellekään mitään; ongelmaksi muodostuu näkökulma, jolla itse kukin meistä katsoo heidän kuviaan.

– Ollaanpa rehellisiä: negatiivisten kommenttien hyväksyminen sosiaalisessa mediassa on kaikkea muuta kuin helppoa, Erkic toteaa Lifehack-sivustolla

Hän kuitenkin uskoo, että on ihmisestä itsestään kiinni, miten paljon hän antaa kommenttien, kuvien tai julkaisujen vaikuttaa omakuvaansa.

– Fakta on, ettet voi saada kaikkia pitämään sinusta. Se ei vain toimi niin, ja itse asiassa näin on parempi. Eräs viisas mies sanoi, että jos yrität saada kaikki pitämään itsestäsi, teet vain itsesi näkymättömäksi tässä maailmassa. Kun tajuat tämän, elämäsi todella muuttuu.

"Sinun ei tarvitse selittää valintojasi kenellekään"

Erkicin mukaan asioiden tekeminen vain muiden mieliksi estää ihmisen henkilökohtaisen kasvun. Kukapa haluaisi muiden olevan samaa mieltä kanssaan, jos tuo mielipide on vain naamio?

– Jos katsot jonkun muun täydellisesti lavastettua sosiaalisen median kuvaa, saatat tuntea olosi huonoksi oman tylsän elämäsi vuoksi. Tai jos saat idean tai opit jonkin taidon, voit pian huomata, että ainakin tuhat ihmistä tekee saman asian 50 kertaa paremmin.

Siinä, että yrittää osata samat asiat kuin kaikki muut, ei kuitenkaan ole mitään järkeä: Erkic huomauttaa, että moni rakastaa suosikkimuusikkojaan tai -taiteilijoitaan juuri siksi, että he tekivät omaa juttuaan rohkeasti.

Tärkeintä onkin kehittää ymmärrys omasta arvosta, sekä omata vahva usko omaan itseen.

– Sinulla ei ole kilpailijoita, eikä sinun tarvitse mitata menestystäsi jonkun toisen menestystä vastaan. Sinun ei tarvitse selittää valintojasi kenellekään. Ainoa asia, josta sinun pitäisi välittää, on enemmän omaksi itseksesi tuleminen. Niin kauan kuin sinuna oleminen ei satuta muita, voit olla tyytyväinen ihmisenä, joka olet. Kun todella uskot itseesi, et tarvitse kenenkään hyväksyntää.

1:32

1:25

Lähde: Lifehack.org

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.