Valioliigan uusi tähtivalmentaja kirjoitti historiaa – suurseurat toisensa perään helisemässä: "Se tuo tunnetta ja kasvattaa itseluottamustamme"

Chelsean päävalmentajasta Thomas Tuchelista tuli ensimmäinen luotsi, joka on pitänyt uudessa Valioliiga-seurassa maalin puhtaana viidessä ensimmäisessä kotiottelussa. Lontoolaiset voittivat maanantaina Evertonin maalein 2-0.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Moressa

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Lontoolaiset ovat pelanneet tammikuussa saapuneen Tuchelin palkkaamisen jälkeen kaikki kilpailut huomioiden 11 tappiotonta ottelua peräkkäin. Näissä otteluissa siniset ovat päästäneet vain kaksi maalia, joista toinen on ollut oma maali. 

– On kyse periaatteista. On kysymys siitä, että on luotettava. On kyse luottamuksesta, että selustasi on turvattu, jos astut esiin ja hyökkäät ylöspäin, Tuchel sanoi.

– Joukkue puolustaa juuri nyt huipputasolla ja tietenkään he eivät halua antaa vastustajalle maalipaikkoja, koska se tuo tunnetta ja kasvattaa itseluottamustamme.

Evertonin lisäksi Chelsea on hiljattain tukkinut myös Liverpoolin ja Manchester Unitedin maalihanat Valioliigassa sekä Atletico Madridin Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa.

Chelsean yhtenäinen puolustus ei ole nojannut yksittäisiin nimiin. Tuchel on vaihdellut maalivahti Edouard Mendyn edessä pelaavia pelaajia esimerkiksi siten, että Marcos Alonso ja Ben Chilwell ovat vaihdelleet vasemman laitapuolustajan paikalla ja maanantaina Antonio Rüdiger teki alakerrassa tilaa Kurt Zoumalle

– Ei ole kysymys nollan pitämisestä ja bussin parkkeeraamisesta maalin eteen. On kysymys tietyllä tavalla puolustamisesta, ja me yritämme puolustaa niin korkealla kuin mahdollista saavuttaaksemme ylhäällä pallonriistoja. Siinä on kyse luottamuksesta ja rohkeudesta.

Chelsea kohtaa Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa Atletico Madridin 17.3. Lontoolaiset voittivat avausosan Olivier Giroud'n näyttävällä saksipotkumaalilla 1-0.

Lue myös:

    Uusimmat