Näin pysähtyy Manchester City – ukrainalaisjoukkueen päävalmentaja kertoo: "Se toimii vain silloin"

Shakhtar Donetsk kohtaa keskiviikkoiltana Englannin Valioliigan kärkijoukkueen, kun ukrainalaisjoukkue haastaa Manchester Cityn F-lohkon ottelussa jalkapallon Mestarien liigassa.

Pääkuvan videolla tiistain Mestarien liigan kierroksen huippuhetket

Joukkueet kohtasivat toisensa lokakuun lopulla, jolloin City oli vahvempi 3-0-lukemin. Cityä on ollut tälläkin kaudella vastustajien vaikea pysäyttää, mutta Shakhtar Donetskin päävalmentajalla Paulo Fonsecalla on suunitelma siihen.

Fonseca haluaa joukkueensa puolustavan korkealta, mutta samalla olevan kompatki paketti. 

– Haluan, että alimman puolustajan ja ylimmän hyökkääjän välimatka on lyhyt. Ideana olisi olla kompakti ja tiivis. Samaan aikaan meidän pitää varmistaa, etteivät he hyökkää selustaan, koska heillä on taitoa ja nopeutta siellä, Fonseca totesi ESPN:n haastattelussa.

– Jos pystymme tekemään sen, voimme pakottaa heidän pelinrakentelunsa kapealle alueelle. Niissä tilanteissa voimme hyökätä ja yrittää voittaa pallo takaisin. Se toimii vain silloin, jos pysymme kompaktina, eikä linjojen välissä ole yhtään tilaa, hän jatkoi. 

Fonseca olikin sitä mieltä, että kyseinen pelityyli vaatii pelaajilta paljon keskittymistä, pelikuria ja energiaa. 

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Moressa

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun!

C Moren sivulle pääset tästä

Kaiken keskiössä on vastustajan pelaajien kehonkielen lukeminen ja ennakoiminen, mitä vastustaja yrittää seuraavaksi tehdä.

Fonsecan mukaan he eivät aio vain puolustaa ja odottaa vastahyökkäyksiä.

– Minulle on mahdotonta pelata sillä tavalla. En ole tehnyt sitä edes silloin, kun valmensin pienempiä seuroja, Fonseca painotti. 

Shakhtar aikookin pitää pelitavastaan kiinni ja kontrolloida palloa.

Fonseca tiedostaa, että omasta peli-identiteetistä kiinni pitäminen Cityn kaltaista joukkuetta vastaan vaatii pelaajilta rohkeutta ja ennen kaikkea itseluottamusta.

Nähtäväksi jää, miten Fonsecan ajatukset näkyvät illan ottelussa kentällä. City ja Shakhtar ottavat yhteen kello 22.00 alkaen. 

Lue myös:

    Uusimmat