Mainos

Valio-myrskyn tuhoja korjataan tänään kauan – yli 160 000 sähköttä

Valio-myrskyn aiheuttamien vahinkojen korjaaminen jatkuu pitkälle alkavaan päivään, arvioidaan sähköyhtiöistä.

Puolen yön jälkeen ilman sähköä oli yhä yli 160 000 asiakasta 18 sähköyhtiön verkossa ja 170 kunnan alueella. Tuuliennusteen mukaan on mahdollista, että sähkökatkoja tulee vielä lisää.

Ilmatieteen laitoksen mukaan myrskypuuskia esiintyy lähitunteina maa-alueilla lähinnä Itä-Suomessa.

Voimakas tuuli on kaatanut puita ja irrottanut rakennusten kattoja Pohjanmaan rannikolla ja Keski-Suomessa.

– Myrsky on ollut vaarallisen kova, mikä tarkoittaa sitä, että asentajat eivät ole vielä täysimittaisesti töihin päässeet. Yön aikana keskitytään siihen, että sähkö ohjataan sähköverkon vaurioitumattomiin osiin ja koitetaan saada mahdollisimman monille sähköt takaisin. Päivän valjettua laitetaan täysi höyry päälle ja asentajat maastoon, kun tuuli on tyyntynyt ja voidaan olla varmoja siitä, että työskentely siellä metsäisissä maastoissa on turvallista, sähköyhtiö Elenian viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas kertoo.

Myös matkapuhelin- ja nettiyhteyksissä on laajoja häiriöitä myrskyalueilla, kertovat suurimmat matkapuhelinoperaattorit. Osa operaattorien tukiasemista ei toimi laajojen sähkökatkojen vuoksi.

Pahimmillaan häiriöt voivat vaikuttaa myös hätäpuhelujen soittamiseen. Yleensä yhden operaattorin häiriötilanteessa hätäpuhelut ohjautuvat toisen operaattorin verkkoon. Jos vaihtoehtoisia verkkoja ei ole, puhelu ei onnistu.

Valio-myrskyn kovimmat tuulet ovat siirtyneet Itä-Suomeen. Ilmatieteen laitos varoittaa kovasta tuulesta Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa. Myrskytuulten nopeus voi puuskissa olla 25 metriä sekunnissa.

Länsituuli voi lähitunteina olla vielä vaarallisen voimakasta myös Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa.

Lisäksi ajokeli on muuttumassa huonoksi illan tai yön kuluessa Keski- ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja tienpintojen jäätymisen takia.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.