Mainos

Kymmenettuhannet yhä sähköttä – korjaus kestää pitkälle ensi viikkoon

1:30

Runsas lumisade on koetellut tänään etenkin Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa, jossa lumi on katkonut sähköjä ja keskeyttänyt junaliikennettä.   

Sähköyhtiö Elenian mukaan sähköttömiä asiakkaita on edelleen kymmeniätuhansia. Yhtiön sähkökatkoja näyttävä kartta ei tällä hetkellä toimi, eli tarkkaa lukumäärää on vaikea antaa.

Elenian mukaan Keski-Suomen ja Pirkanmaan haja-asutusalueilla sähköjen palautus voi kestää keskiviikkoon. Keskusta-alueille sähköt yritetään palauttaa tänään. 

Kello 13 iltapäivällä sähköttömiä talouksia oli yhtiön arvion mukaan noin 45 000 – aamulla sähköttä oli 55 000 kotitaloutta. Määrä laskee yhtiön mukaan jatkuvasti.

– Elenia oli varautunut lumimyrskyyn ja vikoja ryhdyttiin korjaamaan nopeasti. Tilanne kuitenkin paheni yön aikana, kun lunta tuli lisää. Lämpötilan ja kosteuden takia lumi on painavaa ja puut kaartuvat lumen voimasta sähkölinjoille, Elenian vekkojohtaja Jorma Myllymäki kertoo. 

Sähkökatkot ovat keskittyneet erityisesti Pirkanmaalle ja Keski-Suomeen, myös Kanta-Hämeessä on ongelmia. Elenia on aamupäivällä pitänyt verkkoalueensa pelastuslaitosten sekä pahimmista katkoista kärsivien kuntien kanssa yhteispalaverin.  

Lumen kaatamia puita on maastossa tuhansittain, ja työskentelyolosuhteet ovat haastavat. Avuksi työhön on otettu monitoimikoneita ja helikoptereita.   

Itäisellä Pirkanmaalla tykkylunta on satanut paikoin jopa 40 senttimetriä.  

Junarata poikki  

Myös Tampereen ja Jyväskylän välillä junaliikenne on yhä poikki. Junat korvataan tänään bussikuljetuksilla.  

Syynä on runsaan lumentulon aiheuttama puiden kaatuminen sähköradalle. Junaliikenne on ollut poikki eilisestä lähtien. Junaliikenne keskeytettiin tänään myös Jyväskylän ja Haapamäen välisellä osuudella kaatuneiden puiden vuoksi.  

Ajokeli on tänään paikoin erittäin huono Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.