Mainos

Noin 130 000 kotitaloutta ilman sähköä – myös kännykkäliittymissä häiriöitä

Voimakas tuuli on kaatanut puita ja irrottanut rakennusten kattoja Pohjanmaan rannikolla ja Keski-Suomessa.

Sähköttä on noin 130 000 kotitaloutta. Sähkökatkoja on eniten Keski- ja Itä-Suomessa.

– Myrsky on ollut vaarallisen kova, mikä tarkoittaa sitä, että asentajat eivät ole vielä täysimittaisesti töihin päässeet. Yön aikana keskitytään siihen, että sähkö ohjataan sähköverkon vaurioitumattomiin osiin ja koitetaan saada mahdollisimman monille sähköt takaisin. Päivän valjettua laitetaan täysi höyry päälle ja asentajat maastoon, kun tuuli on tyyntynyt ja voidaan olla varmoja siitä, että työskentely siellä metsäisissä maastoissa on turvallista, sähköyhtiö Elenian viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas kertoo.

Myös matkapuhelin- ja nettiyhteyksissä on laajoja häiriöitä myrskyalueilla, kertovat suurimmat matkapuhelinoperaattorit. Osa operaattorien tukiasemista ei toimi laajojen sähkökatkojen vuoksi.  

Pahimmillaan häiriöt voivat vaikuttaa myös hätäpuhelujen soittamiseen. Yleensä yhden operaattorin häiriötilanteessa hätäpuhelut ohjautuvat toisen operaattorin verkkoon. Jos vaihtoehtoisia verkkoja ei ole, puhelu ei onnistu.  

Valio-myrskyn kovimmat tuulet ovat siirtyneet Itä-Suomeen. Ilmatieteen laitos varoittaa kovasta tuulesta Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa. Myrskytuulten nopeus voi puuskissa olla 25 metriä sekunnissa.  

Länsituuli voi lähitunteina olla vielä vaarallisen voimakasta myös Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa.  

Lisäksi ajokeli on muuttumassa huonoksi illan tai yön kuluessa Keski- ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja tienpintojen jäätymisen takia.  
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.