Mainos

Valio-myrsky irrotti kattoja – kymmenet tuhannet ilman sähköjä

Ilman sähköä oli kymmenen maissa aamulla yhä lähes 100 000 asiakasta kymmenkunnan sähköyhtiön verkossa ja reilusti yli sadan kunnan alueella enimmäkseen Keski- ja Itä-Suomessa.   

Tuuliennusteen mukaan on mahdollista, että sähkökatkoja tulee vielä lisää. Ilmatieteen laitos varoittaa yhä kovista tuulista Itä-Suomessa sekä merialueilla.

Esimerkiksi Lappeenrannan Energian toimialueella varsinaisiin korjaustöihin päästään vasta tuulten laannuttua, yhtiö arvioi yöllä.

Sähköyhtiöiden korjaajien lisäksi myrskyn tuhoja ovat raivanneet pitkin yötä pelastuslaitoksen työntekijät, jotka ovat huhkineet eritoten raivaamassa tuulen katkomia puita. Pohjois-Karjalassa myrskystä johtuvien hälytystehtävien hoitoon on osallistunut eilisillan ja aamuyön kello puoli kolmen välillä 120 työntekijää.

Pelastuslaitokselta arvioidaan, että päivän valjettua myrskyn tuhoja paljastuu lisää. Ihmisiä kehotetaan raivaamaan pienempiä myrskyn jälkiä myös omatoimisesti, kuitenkaan asettamatta itseään tai muita vaaraan.  

Voimakas tuuli on kaatanut puita ja irrottanut rakennusten kattoja Pohjanmaan rannikolla ja Keski-Suomessa. Myös matkapuhelin- ja nettiyhteyksissä on ollut laajoja häiriöitä myrskyalueilla, kertovat suurimmat matkapuhelinoperaattorit. Osa operaattorien tukiasemista ei toimi laajojen sähkökatkojen vuoksi.

Suomen sähköttömien asiakkaiden määrää sähköyhtiöittäin voit seurata reaaliajassa tästä linkistä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.