Mainos

Osa myrskytuhojen korjaamisista vienee päiviä

Valio-myrskyn aiheuttamien vahinkojen korjaaminen jatkunee paikoin useiden päivien ajan. Myrskytuhojen raivaaminen on vielä pahasti kesken varsinkin Keski- ja Itä-Suomessa.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen mukaan korjaustöihin voi mennä muutamia päiviä esimerkiksi Tervon, Vesannon ja entisen Karttulan kunnan alueella. Vakavilta onnettomuuksilta on kuitenkin vältytty, kertoi päivystävä palomestari Antti Korhonen STT:lle puolen päivän aikoihin.

Keski-Suomen pelastuslaitos kehotti eilen ihmisiä välttämään ulkona liikkumista Jyväskylän seudulla vaarallisen sään vuoksi. Myrsky aiheutti alueella paljon vahinkoja, mutta suuremmilta onnettomuuksilta vältyttiin.

– Näyttäisi siltä, että 95 prosenttia tuhoista on puiden kaatumisia teille, talojen päälle ja sähkölangoille, tällaista pienempää vahinkoa enimmäkseen, kertoi palomestari Juha Hård aamupäivällä.

Matkaviestinverkoissa laajoja häiriöitä 

Matkapuhelin- ja nettiyhteyksissä on yhä laajoja häiriöitä etenkin Keski- ja Itä-Suomessa. 

Operaattorit tekevät yhteistyötä toistensa, viranomaisten ja sähköyhtiöiden kanssa, jotta myrskyn pahiten runtelemille alueille saataisiin varavoiman avulla edes yhden operaattorin verkko toimintaan. Jos kaikkien operaattoreiden verkot ovat alhaalla, hätäpuhelutkaan eivät mene läpi.

Elisan osastopäällikkö Piritta Vaittinen kertoo, että aikaisempien saman kokoluokan myrskyjen jälkeen on kestänyt useita päiviä, ennen kuin kuuluvuus on saatu kokonaan palautettua.

– Länsi-Suomessa kuuluvuus on mobiilipuolen osalta lähtenyt nousuun viimeisten tuntien aikana, mutta esimerkiksi Keski-Suomessa useat sadat meidän tukiasemistamme ovat edelleen vailla sähköä, Vaittinen sanoi STT:lle aamupäivällä.

Elisalta, Soneralta ja DNA:lta kerrotaan, että matkaviestinverkkojen korjausaikataulusta on vaikea esittää tarkkoja arvioita, sillä niiden toimintaan saaminen riippuu sähköverkkojen korjaustöiden etenemisestä

Sähköttä vielä kymmeniätuhansia 

Ilman sähköä oli puolen päivän jälkeen yhä runsaat 80 000 asiakasta reilusti yli sadan kunnan alueella. 

Myrsky aiheutti myös ratavaurioita ja haittasi junaliikennettä. Yöjunat myöhästelivät VR:n mukaan noin puolesta tunnista tuntiin.

VR kertoo verkkosivuillaan, että esimerkiksi Joensuun ja Pieksämäen välillä sekä Seinäjoen ja Haapamäen välillä junat korvataan linja-autoilla ratavaurion vuoksi.

Ilmatieteen laitos tiedotti jo aamulla, että myrskyn voimakkaat puuskat ovat jo siirtyneet Suomen itäpuolelle. Merialueilla luoteistuuli on vielä kovaa tai navakkaa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.