Yön myrskytuulien jäljiltä noin 8 500 taloutta sähköttä

Tuhansia talouksia oli edelleen aamukymmenen jälkeen ilman sähköä eri puolella maata yön myrskytuulien seurauksena. 

Katkosten korjaukset kuitenkin etenivät ripeästi: tuossa vaiheessa sähköttä oli noin 8 500 taloutta, kun puoli yhdeksältä luku oli vielä noin 13 000.

Runsaasti sähkökatkoksia oli aamupäivällä niinkin eri puolilla maata kuin Ylöjärvellä, Virolahdella, Pellossa ja Paraisilla. Korjausten tilannetta voi seurata Energiateollisuuden sähkökatkokartasta.

Sadetta on tullut vielä aamullakin runsaasti eri puolilla maata. Etenkin Pohjois-Pohjanmaan rannikolla on saatu aamun mittaan hälytyksiä lukuisiin vahingontorjunnan tehtäviin. Yksistään Kalajoella niitä kasautui jonoksi kuusi kappaletta.

Seudun päivystävä palomestari kertoi STT:lle, että Kalajoen pinta on noussut aamulla siinä määrin, että vahingontorjuntaa on jouduttu tekemään joen rannalla lähellä toisiaan olevissa kohteissa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan Pohjois-Pohjanmaalla oleva syvä matalapaine liikkuu tänään itään ja päivä on tuulinen ja epävakainen koko maassa.

Ilmatieteen laitos on antanut tuulivaroituksia lähes koko maahan. Huonosta ajokelistä varoitetaan maan keski- ja pohjoisosissa. Päivän edetessä niin tuulet kuin vesi- ja lumisateetkin kuitenkin heikkenevät.

Etelä-Savossa yöllä 50 hälytystehtävää

Pelastuslaitokset saivat lukuisia tehtäviä yön aikana. Syysmyrsky riepotteli muun muassa Etelä-Savoa, jossa pelastuslaitoksella oli yön aikana noin 50 hälytystehtävää. Pelastuslaitoksen mukaan ne olivat pääosin vahingontorjuntaa.

Pelastuslaitos raivasi puita pois muun muassa ajoradoilta, rakennusten päältä ja junaraiteilta.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen alueella oli sielläkin yön ja varhaisen aamun aikana parikymmentä vahingontorjuntatehtävää. Pelastuslaitoksen mukaan muun muassa raivattiin tuulen voimasta kaatuneita puita pois autoteiltä.

Uutista päivitetty tuoreimmilla tiedoilla 12.10. kello 11.37.

Lue myös:

    Uusimmat