Mainos

Valelääkäritutkinnassa ei vakavia hoitovirheitä

Valelääkärien potilaiden hoidon selvittämisprojekti ei ole toistaiseksi tuonut päivävaloon vakavia, kuolemaan johtaneita hoitovirheitä.

Suuren potilasmäärän vuoksi työ jatkuu vielä ainakin pitkälle kevääseen. Esa Laihon potilaiden hoitoa koskevia kanteluita on tullut kaikkiaan 27, kertoo lakimies Milla Wartiovaara valvontavirasto Valvirasta.

Pienempiä virheitä

Laihon Kouvolassa hoitamista potilaista Valvira on saanut lopullisen selvityksen arvioitavakseen. Kahden potilaan kohdalla havaittiin virheellistä hoitoa, joka ei kuitenkaan johtanut kuolemaan. Pienempiä virheitä oli useita. Lahden asiakirjat tulevat Valviraan lähipäivinä. Helsingistä Valvira sai tiistaina väliraportit ja lisäaikapyynnön.

Laiho on laatinut potilasasiakirjoja omalla leikkaa-liimaa-tyylillä oman arvioinnin sijaan. Lääkevalinnat eivät ole aina osuneet kohdalleen, mutta toiset lääkärit ovat niitä korjanneet. Kanteluissa on ollut epäilyjä hoidon viivästymisestä sekä Laihon toiminnan yhteydestä kuolemantapauksiin, mutta selvitykset ovat vielä kesken.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.