Mainos

Valelääkärin potilaiden tarkistus loppusuoralla

Lääkärinä esiintyneen Mika Jokisen potilaiden asiakirjojen tarkistus uskotaan saavan päätökseen tänään.

Mehiläinen-konsernin selvitysmies Jarmo Karpakan mukaan tällä hetkellä vain kaksi potilastapausta vaatii uudelleen tarkistusta.

- Tapaukset eivät ole akuutisti vaarallisia, mutta halutaan varmistaa, että sinne ei ole jäänyt sellaista asiaa, joka pitää jatkohoitaa, Karpakka kertoo MTV:n Huomenta Suomessa.

Karjaalla Jokinen toimi Carema Oy:n palveluksessa, joka kuuluu Mehiläinen-konserniin.

- Työhönottohaastattelussa hän esitti äärimmäisen aidon näköiset Helsingin Yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan opintosuorituspaperit aidon näköisellä leimalla varustettuna. Hän halusi niihin tehtäviin, joita viidennen vuosikurssin opiskelija on oikeutettu tekemään, Karpakka selvittää.

Viime keväästä Valvirassa on ollut rekisteri myös lääketieteen opiskelijoista ja heidän oikeuksistaan, mutta Carema Oy ei Karpakan mukaan tiennyt rekisteristä viime syksynä.

- En usko että se oli muutenkaan kovin laajasti tiedossa, mutta toki nyt tämän tapauksen myötä koko valtakunnassa tiedetään, että myös opiskelijat voidaan tarkistaa.

Jokinen salasi uudelta työnantajaltaan, että oli aiemmin ollut Karkkilassa töissä.

- Hän jäi kiinni siitä, että ei-vaarallista lääkettä katosi Karkkilassa, ja sitä alettiin tutkia. Ennen kuin häntä edes osattiin epäillä, hän oli jo muualla töissä.

Katso Mehiläinen-konsernin selvitysmies Jarmo Karpakan haastattelu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.