Mainos

Valekirjailijajupakka hovioikeuden puitavaksi

Tuula Sariolaan ja Ritva Sarkolaan liittyvää petosjuttua puitaneen seuraavaksi Helsingin hovioikeudessa. Käräjäoikeuden viimeviikkoiseen tuomioon ovat tyytymättömiä muun muassa Tuula Sariola ja syyttäjä.

Myös asianomistajista Kirjailijoiden ja kääntäjien kirjastoapurahalautakunta, valtion kirjallisuustoimikunta ja opetusministeriö olivat ehtineet tänään alkuiltapäivään mennessä varata mahdollisuuden valittaa tuomiosta.

Varsinainen hovioikeudelle osoitettu valituskirjelmä on toimitettava käräjäoikeuteen 30 päivän kuluessa. Muutoin ratkaisu saa lainvoiman.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Sariolan ja Sarkolan viikko sitten torstaina sakkoihin niin sanotussa valekirjailijajutussa. Oikeuden mukaan naiset syyllistyivät petokseen ja avustuspetokseen.

Sariola ja Sarkola hakivat erilaisia kirjailijoille tarkoitettuja avustuksia Sariolan nimissä, vaikka dekkarit kirjoitti Sarkola.

Oikeus katsoi Sariolan ja Sarkolan syyllistyneen rikolliseen menettelyyn vuosina 2000-2006. Syyte törkeästä avustuspetoksesta hylättiin. Osa teoista oli oikeuden mukaan rikoksena vanhentuneita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.