Mainos

Valehtelua ja kidutusta – mitä tapahtui eläintarhan vetonaulalle?

Kiinassa selvitetään eläintarhassa kuolleen jättiläispandan oloja, kertoo CNN. Kuoleman taustalla epäillään olevan huonoa hoitoa, jopa kidutusta.

Kun kiinalaisen Zhengzhoun eläintarhan vierailijat alkoivat ihmetellä, missä sen vetonaula, 7-vuotias jättiläispanda Jin Yi on, kertoivat työntekijät sen lähteneen lisääntymispuuhiin.

Muutaman päivän kuluttua eläintarhasta myönnettiin, että panda on kuollut ja syyksi kerrottiin elintoimintojen romahtaminen.

Toimittajat alkoivat ihmetellä tarinan muuttumista ja kuoleman taustoja alettiin selvitellä.

Selvisi, että Jin Yi oli asunut ulosteiden sotkemassa aitauksessa, jossa jopa sen ruoka oli saastunutta.

Toimittajat ovat kuulleet myös vierailijoita, joiden mukaan eläintarhan työntekijät tienasivat rahaa pakottamalla pandan poseeraamaan vierailijoiden kanssa kuumassa auringonpaahteessa. Jos Jin Yi ei totellut, sitä ruoskittiin.

Myös eläimen ruokintaa on epäilty ravintoarvoiltaan täysin riittämättömäksi.

 "Sai parempaa ruokaa kuin ihmiset"

Eläintarha kiistää kohdelleensa Jin Yitä huonosti. Se pitää kiinni jälkimmäisestä kertomuksestaan, jonka mukaan panda lopetti syömisen helmikuun 7. päivä. Seuraavana päivänä eläin meni niin psyykkisesti kuin fyysisesti huonoon kuntoon ja 9. helmikuuta se kuoli.

– Panda söi jopa parempaa ruokaa kuin ihmiset. Jotkut vihannekset jopa murskattiin ennen kuin ne syötettiin sille. Mitään huonoa kohtelua ei ollut missään nimessä, kertoo eläintarhan mediavastaava.

Pandan kuolinsyy varmistetaan nyt ruumiinavauksessa, jonka tulosten saamiseen menee viikkoja. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.