Mainos

Vakuutusyhtiöiden tulos kohenee

Eniten arvioidaan kohenevan vahinkovakuutusyhtiöiden talouden. Myös hnekivakuutus- ja työeläkevakuutusyhtiöiden vuodesta ennakoidaan viimevuotista parempaa.

Vakuutusyhtiöt kohentavat tänä vuonna tulostaan viime vuodesta. Vakuutusyhtiöiden maksutulo, vakavaraisuus ja tulostaso ovat kaikki kehittyneet hivenen viimevuotista paremmin, arvioidaan Vakuutusyhtiöiden keskusliitosta.

Vahinkovakuutusyhtiöiden taloudellinen asema kohenee eniten. Myös henkivakuutus- ja työeläkevakuutusyhtiöiden vuodesta on kehittymässä monilta osin viime vuotista parempi. Vahinkovakuutusyhtiöiden maksutulo kasvaa 5 prosenttia 3 miljardiin euroon tänä vuonna. Maksetut korvaukset lisääntyvät arviolta alle yhden prosentin, jos loppuvuonna ei satu suurvahinkoja tai poikkeuksellisen huonoja kelejä liikenteessä.

Vakuutusyhtiöiden keskusliitto arvioi kaikkien henkivakuutussäästöjen kasvavan tänä vuonna 7,5 prosenttia 24 miljardiin euroon. Lakisääteisen eläkevakuutuksen maksutulon puolestaan arvioidaan nousevan 3 prosenttia 7,3 miljardiin euroon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.