Vakoilusyytökset kiristävät Etelä-Korean ja Venäjän välejä

Etelä-Korea ja Venäjä ovat joutuneet napit vastakkain Venäjän esittämien vakoilusyytösten vuoksi. Venäläiset syyttivät eilen eteläkorealaista diplomaattia vakoilusta ja sanoivat karkottavansa tämän Moskovasta.

Etelä-Korea puolestaan ilmoitti olevansa pahoillaan siitä, että Venäjä on ryhtynyt toimiin diplomaattia vastaan ilmoittamatta asiasta Etelä-Korealle. Venäjän turvallisuuspalvelu FSB kertoi eilen pidättäneensä eteläkorealaisen diplomaatin Cho Sung Woon vakoilun vuoksi. Venäjän ulkoministeriön mukaan diplomaattia on kehotettu poistumaan Venäjältä kolmen päivän sisällä. Diplomaatin venäläistä tietolähdettä syytetään maanpetoksesta.

Etelä-Korean radio kertoi tänään, että maa saattaa ryhtyä tarvittaviin vastatoimiin, mikäli venäläisten toiminta todetaan epäoikeudenmukaiseksi. Etelä-Korean hallituksen edustajan mukaan maa saattaa karkottaa yhden tai useamman venäläisen diplomaatin. Venäjä ja Etelä-Korea normalisoivat suhteensa vuonna 1990 eikä maiden välillä ole tätä ennen ollut vastaavanlaisia kiistoja.

Lue myös:

    Uusimmat