Väkivaltaiset mielenosoitukset jatkuvat kielloista huolimatta ympäri Intiaa: Autoja sytytetty tuleen, poliiseja viskottu kivillä – ainakin kuusi kuollut

Intiassa mielenosoitukset muslimivastaisena pidettyä kansallisuuslakia vastaan ovat jatkuneet, vaikka viranomaiset ovat monin paikoin kieltäneet julkiset kokoontumiset, ja ainakin kolme matkapuhelinpalveluita tarjoavaa yhtiötä on pimentänyt verkkonsa osista Delhiä.

Mielenosoituksia on järjestetty useissa kaupungeissa ympäri Intiaa. Esimerkiksi Kalkutassa mieltään osoitti 40 000 ja Malegaonissa 60 000 ihmistä. Sambhalissa mielenosoitukset äityivät väkivaltaisiksi, ja sadat mielenosoittajat sytyttivät autoja tuleen ja heittelivät poliiseja kivillä. Poliisi vastasi kyynelkaasulla.

Osa Delhin metroasemista ja kaduista on suljettu, minkä vuoksi kaupungin muutenkin ruuhkaiset kadut tukkiutuivat kokonaan.

Delhissä silminnäkijät kertoivat poliisin ottaneen kiinni ja kuljettaneen pois ainakin 14 bussillista mielenosoittajia. Väkeä tulvi kuitenkin koko ajan kaduille, eivätkä poliisit pystyneet ottamaan kaikkia kiinni.

Mielenosoitukset vaatineet ainakin kuusi kuolonuhria

Mielenosoittajien vastustama laki nopeuttaa kansalaisuuden saamista Afganistanista, Bangladeshista ja Pakistanista tuleville siirtolaisille, mutta ei muslimeille. Lain on koettu olevan osa pääministeri Narendra Modin hindunationalistista agendaa 200 miljoonan intialaisen muslimin marginalisoimiseksi.

Viikonloppuna alkaneissa mielenosoituksissa on tähän mennessä kuollut ainakin kuusi ihmistä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja