Mainos

Väkivalta Länsirannalla ei hellitä

Rajut yhteenotot palestiinalaisten mielenosoittajien ja israelilaisten sotilaiden välillä jatkuivat tänään jo viidettä päivää. Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat syytti Israelia hyökkäyksen laajentamisesta ja vaati kansainvälistä suojelua kansalleen.

-Ikävä kyllä, he laajentavat hyökkäystä kansaamme vastaan. Pyydämme heti kansainvälistä suojelua, Arafat sanoi toimittajille Gazassa.

Duran kylässä Hebronin lähellä kymmenet palestiinalaiset heittivät kiviä ja palopommeja israelilaisia sotilaita kohti, ja nämä vastasivat ampumalla kumiluoteja. Silminnäkijät sanoivat ainakin viiden mielenosoittajan haavoittuneen. Israelin armeija puolestaan sanoi yhden upseerin haavoittuneen. Paikalla olleiden mukaan sotilaat tekivät rynnäkön kylään hajottaakseen sinne kokoontuneen mielenosoittajajoukon.

Kymmeniä palestiinalaisia on loukkaantunut lähinnä Hebroniin keskittyneissä yhteenotoissa sen jälkeen kun israelilaissotilaat ampuivat kuoliaaksi kolme palestiinalaista Hebronin lähellä olevalla tarkastusasemalla viime tiistaina.

Palestiinalaishallinto lupaa lisää levottomuuksia

Palestiinalaisten itsehallintoelin uhkasi lauantaina, että levottomuudet jatkuvat niin kauan kunnes Israel tuo surmanlaukauksiin syyllistyneet sotilaat oikeuteen.
-Yleinen raivo ei lopu ennen kuin tappajat ovat oikeudessa ja ennen kuin (Israelin armeijan) veriteon tutkimusten tulokset on julkaistu, itsehallintoelin sanoi lausunnossaan.

Palestiinalaiset toimittajat järjestivät Hebronissa oman mielenosoituksensa, jossa he marssivat kaupungin läpi kantaen julisteita. Niissä luki "Olen toimittaja, älä tapa minua" ja "Älä tapa sanansaattajaa". Mielenosoitus oli vastalause sille, että yhdeksän toimittajaa oli päivää aiemmin haavoittunut israelilaissotilaiden kumiluodeista.

Länsirannalla sijaitseva Hebron on puolittain autonominen alue, jolla asuu 450 juutalaista siirtolaista ja lähes 140 000 palestiinalaista. Yhteenotot alkoivat alunperin juuri juutalaissiirtolaisten ja palestiinalaisten kahakoinnista.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.