Vakavasti sairaan tytön murhasta syytetty isäpuoli sai tuomionsa – vangittiin 11 vuodeksi taposta

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut vaikeasti sairaan tytön murhasta syytetyn 36-vuotiaan miehen 11 vuoden vankeuteen taposta. 

Isäpuoli tappoi vakavasti sairaan tytön yksityisasunnossa Nurmijärvellä viime vuoden marraskuussa. 

Juttu käsiteltiin käräjillä suljetuin ovin lapsen vanhempien pyynnöstä. Heidän mukaansa henkirikossyytettä oli mahdotonta puida käsittelemättä muun muassa lapsen terveydentilaan liittyviä tietoja.

Myös oikeudenkäyntiasiakirjat ovat henkirikossyytteen osalta salaisia. Käräjäoikeuden antamasta lyhyestä julkisesta selosteesta ei selviä, mitkä tapahtumat edelsivät henkirikosta.

Syyttäjä haki miehelle tuomiota murhasta. Käräjäoikeus tuomitsi kuitenkin miehen lievemmästä rikoksesta eli taposta.

– Teon julma toteutustapa ja tapahtumaolosuhteet sekä menehtyneen uhrin riippuvainen asema (tuomitusta) on otettu huomioon teon moitearvostelussa ja rangaistusta korottavana tekijänä, oikeus totesi selosteessa.

Mielentilatutkimuksen mukaan mies oli teon aikaan syyntakeinen eli ymmärsi tekonsa merkityksen.

Isäpuoli oli myös vienyt lapsen tililtä noin 700 euroa rahaa. Lisäksi hän oli pitänyt hallussaan huumaavia Rivatril-lääkeainetabletteja ja siirtänyt noin 2 800 euroa tytön äidin tileiltä.

Olli-Pekka Lehto, 36, tuomittiin taposta, kahdesta maksuvälinepetoksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta yhteensä 11 vuoden vankeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat