Mainos

Vaikeasti sairaan tytön murhasta syytetty isäpuoli määrättiin mielentilatutkimukseen – syyllistyi oikeuden mukaan henkirikokseen, rikosnimike yhä auki

5:09
Isäpuolta syytetään vaikeasti sairaan tytön murhasta

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on määrännyt murhasta syytetyn 36-vuotiaan miehen mielentilatutkimukseen. Miestä syytetään vaikeasti sairaan tytön murhasta. MTV Uutisten tietojen mukaan mies oli tytön isäpuoli.

Teko tapahtui viime marraskuussa Nurmijärvellä yksityisasunnossa.

Oikeudenkäynti pidettiin viime viikolla Hyvinkäällä kokonaan suljetuin ovin murhajutun osalta. Omaiset vaativat jutun salaamista, koska siinä tuli esiin arkaluonteisia tietoja henkilön yksityisyydestä liittyen muun muassa lapsen terveyteen ja vammaisuuteen.

Myös syytetty vaati asian käsittelyä suljetuin ovin. 

Oikeus totesi tänään antamassaan välituomiossa, että mies syyllistyi murhasyytteessä kuvattuun tekoon, mutta oikeus ei ottanut vielä kantaa rikosnimikkeeseen. Oikeus ratkaisee asian, kun mielentilatutkimus on valmistunut.

Siirsi rahaa itselleen

Murhan lisäksi miestä syytetään myös huumausaineen käyttörikoksesta ja kahdesta maksuvälinepetoksesta. Mies myönsi nämä teot oikeudenkäynnissä.

Mies piti syytteen mukaan hallussaan omaa käyttöään varten hankkimiaan ainakin 12 Rivatril-lääketablettia ja käytti niitä itse. Teko tapahtui viime marraskuussa.

Lisäksi miestä syytetään kahdesta maksuvälinepetoksesta, koska hän käytti vammaisen tytön ja tämän äidin pankkitilejä oikeudettomasti.

Mies siirsi tytön tililtä verkkopankkitunnuksia käyttäen viime syyskuussa neljällä eri kerralla yhteensä 700 euroa toiselle pankkitilille.

Toisella kerralla mies siirsi syys-lokakuun vaihteessa viime vuonna tytön äidin tililtä verkkopankkitunnuksia käyttäen rahaa omalle ja yrityksen tilille.

Mies siirsi kolmella eri kerralla yhteensä 450 euroa omalle tilillleen. Lisäksi hän siirsi naisen tileiltä useammalla eri kerralla erään yrityksen tilillle 2000 euroa ja 380 euroa.

Naiselle aiheutui rahansiirroista yli 2800 euron taloudellinen vahinko.

Kaikki nämä rikokset tapahtuivat ennen henkirikosta.

Miehellä kaksi lasta

Mies myönsi oikeudessa syytteet huumausainerikoksesta ja maksuvälinepetoksista oikeiksi.

Poliisi kertoi aiemmin, että isäpuoli kiisti esitutkinnassa syyllistyneensä murhaan.

Oikeudessa kävi ilmi, että miehellä on itsellään kaksi huollettavaa eli alaikäistä lasta. Henkirikoksen uhriksi joutunut lapsi ei ollut miehen oma.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja