Mainos

Vaikeasti sairaan tytön murhasta syytetty isäpuoli ei halunnut tulla oikeussaliin – taipui lopulta ja peitti kasvonsa: Lapsen vanhemmat vaativat koko oikeudenkäynnin salaamista

1:32

Vakavasti sairaan lapsen murhasta syytetyn isäpuolen käräjäkäsittely Hyvinkäällä alkoi julkisuuskeskustelulla.

Lapsen vanhemmat pyysivät koko jutun istumista salaisena, sillä jutussa on heidän mukaansa tarkoitus käsitellä arkaluonteisia terveydentilaan liittyviä tietoja. Juttua on tullut seuraamaan paikalle useita median edustajia.

Vanhempien mukaan asiaa on mahdotonta käsitellä käsittelemättä kuolleen lapsen terveydentilaan liittyviä tietoja.

– Asianomistajat vaativat, että käräjäoikeus määrää asianomaisten vaatimuskirjelmän ja esitutkintapöytäkirjan salassa pidettäväksi kokonaisuudessaan. Se sivuaa kokonaisuudessaan yksityiselämään liittyviä seikkoja ja terveystietoja, vanhempien avustaja totesi käsittelyn aluksi.

Miehelle vaaditaan elinkautista

Syyttäjä vaatii 36-vuotiaalle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta vakavasti sairaan lapsen murhasta. Epäilty henkirikos tapahtui Nurmijärvellä marraskuussa.

Oikeudessa syytetty mies, uhriksi joutuneen lapsen isäpuoli, peitti itsensä takilla. Mies ei halunnut ensin tulla oikeussaliin, koska paikalla oli niin paljon ihmisiä. Lopulta mies suostui tulemaan sisään, kun hän pystyi peittämään päänsä takilla.

Oikeus salasi murhajutun

Oikeus päätyi salaamaan koko murhasyytettä koskevan osuuden oikeudenkäynnissä ja kaikki siihen liittyvät asiakirjat ja esitutkintapöytäkirjan.

Miehelle luetaan kuitenkin kolme muuta syytettä, jotka ovat julkisia. Miestä syytetään murhan lisäksi huumausainerikoksesta ja kahdesta maksuvälinepetoksesta. Oikeus käsittelee ensin nämä syytekohdat, jonka jälkeen murhasyyte käsitellään salaisena.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja