Pieksämäen polttomurhaajalle elinkautinen: poltti tätinsä elävältä riidan päätteeksi

37-vuotias mies tuomittiin lähisukulaistensa pahoinpitelyistä ja tätinsä murhasta. 

Etelä-Savon käräjäoikeus antoi asiasta tuomionsa tänään. Rikokset tapahtuivat Pieksämäen Virtasalmella viime vuoden lokakuun alussa.

Miestä syytettiin isänsä pahoinpitelystä ja laittomasta uhkaamisesta, vahingonteosta sekä tätinsä miehen pahoinpitelystä ja tätinsä polttomurhasta. 

Tekijä määrättiin poliisin esitutkintavaiheessa mielentilatutkimukseen, jonka tulosten mukaan mies oli teot tehdessään alentuneesti syyntakeinen. Hän ei siis täysin ymmärtänyt tekonsa seurauksia.

Pitkä sukuriita

Mies kertoi henkirikoksen taustalla olevan pitkäaikainen sukuriita, joka liittyi muun muassa syytetylle itselleen tärkeän saunamökin yhteiskäyttöön.

Mies oli ennen henkirikosta riidellyt isänsä kanssa. Tilanteen eskaloiduttua hän oli raahannut tätinsä ulos, ottanut auton takakontista kanisterin, valellut uhrin päälle bensaa ja sytyttänyt tulee. Uhrin aviomies ei pystynyt auttamaan vaimoaan, koska mies oli pitänyt häntä takaapäin kiinni kurkkuotteessa.

Mies tunnusti aiheuttaneensa naisen kuoleman. 

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi Lauri Juhani Taavitsaisen murhasta, kahdesta pahoinpitelystä ja vahingonteosta elinkaudeksi vankeuteen. 

Lisäksi hän joutuu maksamaan yli 15 000 euroa muun muassa vastapuolen oikeuskuluja. Käräjäoikeuden mukaan teko oli "teon olosuhteisiin nähden murhaksiksin poikkeuksellisen törkeä".

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen. 

Lue myös:

    Uusimmat