Mainos

Vakava bussiturma Ranskan ja Belgian rajalla

Aamulla tapahtuneessa onnettomuudessa kuoli 11 ihmistä turistibussin törmättyä rakennuksiin Belgian ja Ranskan välisellä raja-asemalla.

Turistibussi syttyi palamaan törmäyksen seurauksena.

Yksitoista ihmistä sai surmansa bussiturmassa Ranskan ja Belgian rajalla tänä aamuna.

Poliisin mukaan saksalainen turistibussi törmäsi rakennuksiin Ranskan ja Belgian välisellä rajanylityspaikalla lähellä Monsia. Onnettomuudessa loukkaantui lisäksi useita muita ihmisiä.

Onnettomuudessa loukkaantui 37 ihmistä.

Poliisin mukaan bussin kuljettaja menetti ajoneuvonsa hallinnan; bussi törmäsi moottoritietä reunustavaan betonireunukseen ja syttyi tuleen.

-Ihmiset huusivat bussin sisällä ja yrittivät päästä ulos, silminnäkijät kertoivat.

Pelastusviranomaisten edustajan mukaan toinen bussin kuljettajista pääsi ulos ikkunan kautta ja päästi matkustajat bussin takaovesta. Bussi tuhoutui törmäystä seuranneessa tulipalossa täydellisesti.

Viranomaisten mukaan bussissa oli 49 matkustajaa ja se oli matkalla Kölnistä Ranskaan, todennäköisesti Pariisiin. Monikansalliseen seurueeseen kuului mm. saksalaisia, bosnialaisia, kroaatteja, venäläisiä, mongolialaisia sekä yksi amerikkalainen.

Onnettomuus sattui Hensiesin rajanylityspaikalla Belgian puolella rajaa. Onnettomuuden syy ei ollut heti selvillä, mutta pelastuslaitoksen edustajan mukaan kuljettaja oli saattanut nukahtaa rattiin. Erään silminnäkijän mukaan bussi oli törmäystä ennen mutkitellut moottoritien kaistalta toiselle.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.