Mainos

Vajaat 80 suomalaista yhä tavoittamatta Japanissa

Vajaat 80 Japanissa ollutta suomalaista on yhä tavoittamatta. Ulkoministeriön mukaan listalla saattaa kuitenkin olla ihmisiä, jotka ovat muuttaneet pois Japanista ennen tsunamia.

Valmiuspäällikkö Pasi Tuominen ulkoministeriöstä toivoo, että Japaniin rekisteröityneet, mutta pois muuttaneet ihmiset ilmoittautuisivat ulkoministeriöön, jos eivät ole jo saaneet sieltä yhteydenottoa. Toivonen pyytää myös Japaniin matkustusilmoituksen tehneitä, mutta maasta jo poistuneita ilmoittautumaan. Näin listalta saadaan pois turhat nimet.

Tiedotusvälineissä on kerrottu myös parinkymmenen hengen suomalaisryhmän olevan kateissa Sendain suunnalla. Tuominen ei ole saanut tiedolle vahvistusta. Hänen mukaansa on kuitenkin mahdollista, että tällainen ryhmä sisältyy tavoittamattomiin 80 suomalaiseen.

- Jos jollakulla on tietoa tällaisesta ryhmästä, niin kertokaa se nyt ihmeessä meille.

Kaikki onnettomuusalueelta tavoitetut suomalaiset ovat voineet olosuhteisiin nähden hyvin. Ruotsi, Tanska ja Norja ovat kertoneet saaneensa yhteyden kaikkiin Japanin katastrofialueella tiettävästi olleisiin kansalaisiinsa.

Kansainvälisen Punaisen Ristin kokoamalla kadonneiden listalla on tällä haavaa ainakin yksi suomalainen. Hän on eteläsuomalainen mies. Listalla oli myös kaksi muuta suomalaista, mutta heidät on löydetty.

Lista perustuu omaisilta saatuihin tietoihin. Kriisialueella oleva voi myös ilmoittautua sen kautta.

Punaisen Ristin lista koostuu pääosin ulkomaalaisista.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.