Vaivaannuttava makuuhuoneyllätys, morsianehdokkaiden rakastuminen, yllätysvauva – muistatko Maajussille morsian -ohjelman puhuttavat käänteet?

1:06
Katso videolta: Juontaja Vappu Pimiä hehkuttaa maajussien rakkauden kesää: "Näin se vaan elämä yllättää"

Maajussille morsian on tarjonnut romantiikkaa, käänteitä ja draamaa vuosien ajan.

Maajussit ympäri Suomen ovat etsineet elämäänsä romantiikkaa jo 15. tuotantokauden verran Maajussille morsian -ohjelmassa. Monet ovat löytäneet ohjelmasta rakkauden, toiset taas eivät. Ohjelman historiaan on kuitenkin mahtunut jos minkälaisia unohtumattomia käänteitä sekä ikimuistoisia persoonia. 

Kokosimme yhteen joukon Maajussille morsian -ohjelman viime vuosien hyvin eri tavoin mieleenpainuvista hetkistä. 

Vaivaannuttava makuuhuoneyllätys

Vuonna 2021 maajussi-Patrikin farmiviikot saivat vaivaannuttavan alun, kun maajussin morsianehdokkaat tekivät yllättävän löydön tutustuessaan tämän kotiin farmiviikon ensimmäisenä päivänä. Tuolloin maajussin kirjahyllystä löytyi jotain odottamatonta. 

– Mikä toi kuva on? Siinä on joku muija, morsianehdokkaat ihmettelivät nähtyään Patrikin kirjahyllyssä kuvan, jossa tämä vaikutti olevan läheisissä morsianehdokkaille vieraan naisen kanssa. 

Tilanne aiheutti hämmennystä farmiviikkojen kärkeen, mutta myöhemmin Patrik kertoi, että kyseessä olisi ollut hänen läheinen ystävänsä. 

Silkkaa romantiikkaa

Ohjelmassa on sen historian aikana syntynyt pariskuntia, joiden keskinäinen vetovoima on ollut hyvin alkuvaiheista lähtien varsin selvää.

11. tuotantokaudella vuonna 2018 katsojat saivat huokailla kotisohvilla ihastuksesta maajussi-Tuomon ja Marjon pikarakastumiselle, joka sai alkunsa hyvin selkeästi jo Naantalissa ensikohtaamisen myötä. 

Kuvausten jälkeen Marjo muutti tyttärensä kanssa pääkaupunkiseudulta Tuomon luokse Rantasalmelle, ja pariskunta sai ensimmäisen yhteisen lapsensa keväällä 2020. 

Toinen ilmiselvä rakkaustarina syttyi ohjelmassa 14. tuotantokaudella vuonna 2021, kun maajussi-Kalle tapasi Niinan. Jo ensimmäiset pikatreffit vaikuttivat olleen ihastusta täynnä, eikä kummankaan hymystä ollut tulla loppua ensikohtaamisen jälkeen. Kaksikon tunteet syventyivätkin nopeasti eikä kellekään ollut luultavasti valtava yllätys, kun Kalle kertoi farmiviikkojen päätteeksi haluavansa jatkaa tutustumista Niinan kanssa. 

Pian kuvausten jälkeen saatuaan opintonsa päätökseen Niina muutti Kallen luokse Sastamalaan. Pari kihlautui kesällä 2022 ja heidän häitään tanssitaan suunnitelmien mukaisesti kesällä 2023. 

Ohjelman 13. tuotantokaudella vuonna 2020 puolestaan kuusamolainen maajussi-Miia rakastui päätä pahkaa sulhasehdokkaansa Kimmon kanssa. Kameroiden sammuttua pariskunta ei jäänyt aikailemaan, vaan Kimmo muutti lähes samantien Miian luokse. 

Yhteistä taivalta kesti kuitenkin lopulta vain noin vuoden verran, sillä kesäkuussa 2021 pari ilmoitti eroavansa

– Sitten kun se niin sanottu honey moon -osio siitä alusta oli ohi, niin sitten pääsi kunnolla siihen arkeen kiinni ja huomattiin, ettei ollakaan ihan niin match made in heaven. Ollaan hyvin paljon samanlaisia ihmisiä, mutta sitten kuitenkin niin erilaisia, Miia kertoi myöhemmin erosta. 

Morsianehdokkaiden rakastuminen

Yksi ohjelman suurimmista yllätyksistä kautta aikojen tapahtui 11. tuotantokauden kulisseissa vuonna 2018, kun maajussi-Antti-Jussin ja maajussi-Maunon morsianehdokkaat Juulia ja Henriikka rakastuivat toisiinsa. 

Juulia ja Henriikka tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa Naantalissa treffiviikonlopun ensimmäisen päivän kuvauksissa. Pari kertoi MTV Uutisille syksyllä 2018 huomanneensa välittömän kemian toistensa välillä. Jokin selittämätön veti kaksikkoa puoleensa magneetin lailla.

– Mutta ei me siinä hoksattu heti, että se olisi parisuhteeseen johtavaa kemiaa, Juulia muisteli tuolloin

Yllätysvauva

Vuoden 2019 kesällä ohjelmassa sen 12. tuotantokaudella maajussi-Juho löysi rinnalleen Lauran. Kuvausten jälkeen kaksikko alkoi ylläpitää todellista kaukosuhdetta Juhon asuessa tilallaan Haapamäellä ja Lauran Levillä. 

Puolisen vuotta myöhemmin, tammikuussa 2020 etäsuhteessa etävällä parilla oli kerrottavanaan yllätysuutinen: he kertoivat odottavansa vauvaa, ja laskettu aika oli kesällä. Raskausuutisen myötä Juho kertoi MTV Uutisille Lauran olevan muuttamassa luokseen Haapamäelle.  

Juho kertoi tuolloin, että ajatus isäksi tulemisesta tuntui hänestä hyvältä. Hän myös kuvaili elämänsä muuttuneen kertaheitolla vuoden aikana.

– Ehkä suunnitelmat vähän aikaistuivat, Juho nauroi tuolloin.

Kesäkuussa Juho ilmoitti parin esikoisen syntymästä Instagram-tilillään. 

Suoraa puhetta

Maajussille morsian -ohjelmassa on nähty vuosien mittaan lukuisia suorasukaisuuksia, mutta yksi ikimuistoisimmista suoraan puhujista on ollut vuonna 2021 sarjan 14. tuotantokauden maajussi-Matin morsianehdokas Sirpa

Farmiviikoille Lemille kutsun saanut morsianehdokas ei ollut viikon aikana tyytyväinen niin treffiohjelmaan kuin Mattiinkaan, eikä epäröinyt kertoa mielipidettään kameroille

Treffien jälkeen Sirpa kertoi kameroille oman mielipiteensä, jonka myötä oli melko selvää, ettei Sirpa itse kokenut olevansa Matille sopiva puolisoehdokas. 

– Mie vähän luulen, että Matti etsii itselleen kokkia ja piikaa. Mie en mahdu siihen muottiin, miun elämä on paljon enemmän kuin se. Se on miulle erittäin tärkeää, että pystyn pitämään oman itsenäisyyteni, omat työni ja omat kuvioni, Sirpa linjasi.

Sirpa kertoi myös juuri ennen farmiviikon päättänytttä valintaa hyvin tiukan analyysinsa siitä, millaiset mahdollisuudet hänellä ja Matilla olisi tulevaisuudessa, mikäli maajussi valitsisi hänet. 

– Odotin ehkä jotain säpinää tai kemiaa tai sellaista, mutta meillä ei tulisi jutut koskaan luistamaan, Sirpa kommentoi.  

Morsianehdokkaiden poistuminen takavasemmalle

Ohjelman tuoreimmalla 15. tuotantokaudella syksyllä 2022 nähtiin puolestaan poikkeuksellinen tilanne, kun maajussi-Joonaksen kolmesta morsianehdokkaasta kaksi päätti poistua farmiviikoilta ennen aikojaan. Syyksi Sussi ja Sofia ilmoittivat sen, että Joonaksen vahva ihastus Lindaa kohtaan oli niin selkeä, etteivät naiset nähneet tarpeelliseksi, että jäisivät farmille viikon loppuun saakka. 

Kaikki neljä keskustelivat tilanteesta yhdessä Joonaksen tilalla, ja maajussi vahvisti Sussin ja Sofian aavistukset oikeiksi. 

– Valinta on sillä tavalla selkeä. Linda on kyllä vienyt sydämeni, niin kuin olette varmaan aavistellut, Joonas myönsi tuolloin. 

Keskustelun päätteeksi Joonas kiitteli Sofiaa ja Sussia siitä, että he lähtivät ohjelmaan rohkeasti mukaan. 

– En pidättele teitä, jos olette halukkaita lähtemään kotiin, niin pallo on teillä sen puolesta, maajussi totesi.

Näin ollen Sussi ja Sofia poistuivat Joonaksen farmilta, ja ihastuneet maajussi sekä Linda puolestaan jäivät kuhertelemaan onnellisina toistensa kanssa. 

Maajussille morsian katsottavissa MTV Katsomossa sekä C Moressa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja