Mainos

Väittely Fortum-sotkun vastuunkantajasta jatkuu

Vastuukysymykset Fortumin osakepalkkiosta ja optioista ovat kuumentaneet viime aikoina rajusti tunteita. Yhtiön pääomistaja valtio on saanut äärimmäisen rankkaa arvostelua Fortumin toimitusjohtaja Mikael Liliukselta.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz vierittäisi syyn Fortumin kohutuista optio-ohjelmista yhtiön entiselle hallitukselle sekä entiselle kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäreelle (sdp.)

- Vastuu kuuluu ensisijaisesti optio-ohjelmaa esittäneelle yhtiön silloiselle hallitukselle. Skandaalimaisiin palkkioihin johtaneessa viimeisimmissä optio-ohjelmassa Fortumin valtio-omistaja näytti heille vihreää valoa. Tuolloin valtiota edusti yhtiökokouksessa Sinikka Mönkäre, muistuttaa MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Zyskowicz.

SDP:n kansanedustajan Eero Heinäluoman mielestä nykyisen palkkiosotkun vastuu kuuluu valtion omistajaohjauksesta vastaavalle ministeri Jyri Häkämiehelle (kok.).

- Kaksi vuotta sitten tämä optioasia tuli Helsingin Sanomissa esille. Sen jälkeen meni kaksi vuotta, eikä koko asialle tapahtunut yhtään mitään. Ministeri Häkämies totesi eilen itsekin, että hän olisi voinut kaksi vuotta sitten toimia toisin, sanoo Heinäluoma.

Zyskowicz myöntää, että Häkämies olisi voinut toimia eri tavoin, kun kaksi vuotta sitten kävi ilmi, millainen pommi Fortumin optio-ohjelmissa oli muhimassa.

- Uskon, että Häkämies olisi voinut nostaa kissan pöydälle ja käynnistää kovan julkisen keskustelun aiheesta. En kuitenkaan usko, että hän olisi jälkikäteen voinut puuttua siihen, mitä optioita Lilius oli jo saanut.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.