Väite: Seksi johti maailmanmestarin käryyn

Florettimiekkailun moninkertainen arvokisamitalisti Ysaora Thibus syyttää dopingkärystään seksiä.

Ranskalainen Thibus, 32, antoi positiivisen dopingnäytteen ostariinista 14. tammikuuta. Ostariini kuuluu SARMeihin eli selektiivisiin androgeenireseptoreiden modulaattoreihin, jotka ovat lihaskasvua kiihdyttäviä anabolisia yhdisteitä.

Thibus ilmaisi jo saaneensa selvitettyä käryn todennäköisen alkuperän. Thibusin asianajaja Maitre Joelle Monlouis puolestaan totesi L’Equipelle heidän tietävän, mistä dopingkäry johtuu. Asianajaja väitti Thibusin miehen Race Imbodenin käyttäneen ostariinia sisältänyttä tuotetta ja ainetta olisi siirtynyt "ruumiinnesteiden" välityksellä, toisin sanoen seksin kautta, Thibusin elimistöön.

Thibusin tiimi pyrkii todistamaan väitteen, jotta florettimiekkailija pääsisi osallistumaan kesällä Pariisin olympialaisiin. 

Hiusnäytteet

Urheilulääkäri Jean-Pierre de Mondenard pitää mahdollisena, että dopingaine on päätynyt Thibusin elimistöön seksin välityksellä. Hän huomautti Ouest-France -lehden mukaan, että kanadalainen meloja ja yhdysvaltalainen sofball-pelaaja ovat välttäneet dopingtuomion vedottuaan seksiin.

Thibusilta ja hänen kumppaniltaan on otettava hiusnäytteet. Se on urheilulääkärin mukaan ainoa keino, jolla mahdollinen syyttömyys voidaan osoittaa. Thibusin hiusnäytteessä täytyisi olla vähäisesti jäämiä kielletystä aineesta ja hänen miehensä näytteessä jäämiä tulisi olla enemmän.

Thibus saavutti edellisissä kesäolympialaisissa 2021 Tokiossa joukkuekilpailun hopeaa. Thibus on henkilökohtaisen kilpailun maailmanmestari vuodelta 2022 ja hänellä on läjäpäin muita arvokisamitaleita.

Thibausin kumppani, yhdysvaltalainen Race Imboden, 30, on entinen florettimiekkailija: joukkuekilpailun maailmanmestari ja kaksinkertainen olympiapronssimitalisti.

Lue myös:

    Uusimmat