Väite käsimerkeistä perussuomalaisten puoluekokouksessa poiki uuden tutkintapyynnön

Lapuan poliisille on tehty tänään tutkintapyyntö väitteistä, joiden mukaan perussuomalaisten puoluekokouksessa tehtiin käsimerkkejä eli käytännössä natsitervehdyksiä.

Tutkinnanjohtaja Vesa Ojanperä sanoo STT:lle, että asiaa tutkitaan kunnianloukkauksena. Epäillyn rikoksen uhri on tutkintapyynnön tehnyt ihminen, jonka mukaan julkisuudessa on väitetty hänen tehneen käsimerkin, Ojanperä sanoi. Hän lisää, että tutkintapyynnön tekijä on pyytänyt poliisia selvittämään, onko joku syyllistynyt häntä kohtaan kunnianloukkaukseen.

Varsinaisia epäiltyjä ei ole, vaan poliisi vasta käy läpi julkisuudessa ollutta materiaalia ja selvittää, onko rikoksen tunnusmerkistö täyttynyt, Ojanperä sanoi.  

Helsingin poliisi ilmoitti viime perjantaina, ettei se aloita esitutkintaa kahdesta vastaavanlaisesta tutkintapyynnöstä. Helsingin poliisi totesi, että A-studion keskustelusta ei ole tunnistettavissa tutkintapyynnön tehneitä eikä tapauksessa ei ole syytä epäillä rikosta. Poliisin mukaan ohjelma ei varsinaisesti käsitellyt yhtäkään yksittäistä henkilöä tai tutkintapyyntöjen tekijöitä.

Korjaus 20.6. klo 16.20: Jutusta saattoi saada epäselvän kuvan siitä, kuka epäillyn kunnianloukkausrikoksen uhri on. Tutkinnanjohtaja Ojanperän mukaan epäillyn rikoksen uhri on tutkintapyynnön tehnyt ihminen, jonka mukaan julkisuudessa on väitetty hänen tehneen käsimerkin. Ojanperä lisää, että tutkintapyynnön tekijä on pyytänyt poliisia selvittämään, onko joku syyllistynyt häntä kohtaan kunnianloukkaukseen.  

Lue myös:

    Uusimmat