Mainos

Vaipanvaihtoon eläkeiällä – 72-vuotias synnytti esikoisensa Intiassa

Intialainen eläkeläisnainen pääsi kokemaan syntymän ihmeen varsin kypsällä iällä.

The India Times ja The Telegraph -lehdet kertovat intialaisnaisesta, joka synnytti esikoisensa viime kuussa 72-vuotiaana. 

Lehtitietojen mukaan Daljinger Kaur  synnytti poikansa Haryanan osavaltiossa sijaitsevalla, menopaussin ohittaneita naisia hoitavalla hedelmällisyysklinikalla huhtikuussa keisarileikkauksella.

Vauva oli saanut alkunsa koeputkihedelmöityksellä anonyymin luovuttajan munasoluista. Lehtien mukaan Kaur kävi läpi kolme hedelmöityskertaa, kunnes raskaus alkoi.

Vaikka tuoreen äidin syntymäaika ei ole selvillä, on Kaur kertonut lääkäreille olevansa seitsemän vuotta nuorempi kuin 79-vuotias aviomiehensä. Jos tieto on totta, tekee se hänestä maailman vanhimman synnyttäjän. 

Tähän mennessä ennätystä pitää käsissään espanjalainen Maria del Carmen Bousada Lara, joka oli 66-vuotias synnyttäessään kaksospoikansa vuonna 2006.

Kaur ja hänen aviomiehensä ja lapsen isä Mohinder Singh Gill elivät lapsettomana 46 vuotta. Pari päätti kokeilla keinohedelmöitystä nähtyään mainoksen kyseistä palvelua tarjoavasta klinikasta.

– Kaikki kehottivat minua adoptoimaan vauvan, mutta en halunnut. Nyt minulla on oma lapsi. Elämäni tuntuu täydeltä nyt, tuore äiti kuvaili India Timesille.

Menopaussin jälkeiset synnytykset ovat yleistymässä Intiassa. Maassa erityisesti naiset ovat kovan paineen alla hankkia lapsia – keinohedelmöityshoito on Intiassa puolet halvempaa kuin esimerkiksi Iso-Britaniassa eikä sitä valvota juurikaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.