Mainos

Espanjalaisnainen synnytti terveet kaksoset 64-vuotiaana – edellinen lapsi viranomaisten huostassa

Espanjalaisnainen on synnyttänyt terveet kaksoset 64-vuotiaana. Ensimmäisen lapsensa nainen oli saanut 6 vuotta aiemmin. Erikoisesta tapauksesta uutisoivat brittilehti The Guardian ja espanjalainen Diario de Burgos.

Recoletas-sairaalan johtajaylilääkäri Enrique Martin kertoo The Guardianille lasten syntyneen keisarinleikkauksella ”täydellisen terveinä”. Toinen kaksosista oli tyttö ja toinen poika. Poika painoi 2,4 kiloa ja tyttö 2,2 kiloa.

Diario de Burgos -lehti kertoo naisen tulleen äidiksi ensimmäisen kerran 58-vuotiaana. Hänen tyttärensä on ollut paikallisviranomaisten huostassa vuodesta 2014, koska hän ei ole käynyt koulua eikä hänestä ole pidetty huolta kunnollisesti.

The Guardianin mukaan nainen tuli uudelleen raskaaksi saatuaan hedelmöityshoitoja Yhdysvalloissa.

Martin vahvistaa sairaalan keskustelleen paikallisten sosiaaliviranomaisten kanssa naisen kyvyistä ja voimavaroista pitää huolta uusista tulokkaista.

– Hän tuli potilaaksemme ollessaan neljännellä kuulla raskaana, eikä sairaala voinut muuta kuin kohdata tilanteen ja reagoida siihen, Martin kertoo.

Viime vuonna Espanjaa kuohutti 62-vuotias hedelmöityshoitoihin erikoistunut lääkäri, joka tuli julkisuuteen oman vastasyntyneen vauvansa kanssa.

Lina Alvarez herätti monessa vanhemmassa naisessa toiveita vielä kerran äidiksi tulemisesta. Tapaus sai osakseen kuitenkin myös paljon kritiikkiä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.