Mainos

62-vuotias ensisynnyttäjä herättää raivoa Australiassa – Asiantuntija hermostui: Tämä on itsekästä

Australialainen 62-vuotias nainen synnytti vauvan Melbournessa maanantaina. Synnyttäjän korkea ikä on herättänyt maassa vilkasta eettistä keskustelua.

Lapsen syntymä teki naisesta yhden vanhimmista ensisynnyttäjistä ja vastasyntyneen äideistä. Lapsen isä on peräti 78-vuotias.

Uutinen herätti paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa ja osa ehti tyrmätä tuoreen äidin itsekkääksi. Esimerkiksi Australian Lääkäriliiton puheenjohtaja Michael Gannon tuomitsi naisen itsekkääksi.

– Miksei kukaan mieti tulevaisuutta, lapsen teini-ikää? Tämä on itsekästä, väärin. Tässä on kyse oikeuksista. Miettikää lapsen oikeuksia, yhteiskuntaa, veronmaksajia. Hulluutta. Kuusikymppisten ei kuulu saada enää lapsia, hän tviittasi.

Myöhemmin hän kertoi toimittajille, että vanhempien naisten raskauksissa on runsaasti riskejä, kuten raskausdiabetes, verenpaineongelmat, jopa sydänkohtaukset sekä tukokset.

Channel Seven -uutiskanava kertoi, että nainen hankkiutui raskaaksi keinohedelmöityksen kautta ulkomailla. Tietojen mukaan he käyttivät lahjoitettua munasolua.

Australian lakien mukaan hedelmöityshoidoille ei ole yläikärajaa, mutta monet asiantuntijat kieltäytyvät hoitamasta yli 50-vuotiaita naisia riskien vuoksi.

Melbournelainen gynekologi ja professori Gab Kovacs heitti lisää vettä myllyyn. Hänen mielestään on erittäin vaarallista hankkiutua raskaaksi kuusikymppisenä.

– Raskaus 62-vuotiaana on vaarallista äidille ja vauvalle. Ja lisäksi, kun lapsi on 21, on äiti 84-vuotias vanhus, hän kuvaili Melbourne Age -lehdelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.