Maailman vanhin äiti synnytti kaksoset 74-vuotiaana: ”Lääketieteellinen ihme”

102-vuotiaasta australialaisnaisesta tuli maailman vanhin laskuvarjohyppääjä 2:26
102-vuotiaasta australialaisnaisesta tuli maailman vanhin laskuvarjohyppääjä

74-vuotiaasta naisesta tuli maailman vanhin äiti, kun hän synnytti kaksoset Intiassa Andhra Pradeshin osavaltiossa. Raskaus oli unelmien täyttymys, sillä pariskunnalla ei ollut ennestään lapsia.

Erramatti Mangayamma tuli raskaaksi keinohedelmöityksen avulla. Hän synnytti kaksoset torstaina Gunturin kaupungissa. Neljän lääkärin tiimi suoritti keisarileikkauksen. Tapauksesta uutisoi NDTV.

Leikkauksen suorittaneen lääkärin mukaan Mangayamma on vanhin koskaan äidiksi tullut nainen maailmassa. Sekä äiti että vauvat voivat hyvin, mutta he ovat tarkkailussa muutaman päivän.

– Tämä on lääketieteellinen ihme, johtava lääkäri Sanakkayala Umashankar totesi leikkauksen jälkeen.

Aikaisemmin maailman vanhimman äidin titteliä piti hallussaan 72-vuotias Daljinder Kaur. Pohjois-Intiasta kotoisin oleva nainen sai pojan vuonna 2016 keinohedelmöityksen avulla.

Äiti: Tämä oli vastaus rukouksiimme, olen todella onnellinen

Mangayamma oli lapseton 54 aviovuoden ajan. Hän päätti miehensä kanssa pyytää apua keinohedelmöitysasiantuntijoilta viime vuoden lopulla. Joukko lääkäreitä suoritti useita testejä ja totesi, että Mangayamma oli sopiva kantamaan lasta.

– Olen todella onnellinen. Jumala on vastannut rukouksiimme, Mangayamma sanoi toimittajille.

Hän tuli raskaaksi nopeasti hoitojen aloittamisen jälkeen. Sittemmin kolme lääkäritiimiä valvoi tarkasti raskauden etenemistä yhdeksän kuukauden ajan. Raskauden aikana ei ilmennyt komplikaatioita.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: NDTV

Lue myös:

    Uusimmat