Mainos

Vain neljä maata lahjoittanut Haitin tukirahastoon

Ainoastaan neljä maata on toistaiseksi antanut rahaa tuhoisan maanjäristyksen kohteeksi joutuneen Haitin tukirahastoon. Lahjoittajat ovat luvanneet jo maaliskuussa, että Haiti saisi yli neljä miljardia euroa uudelleenrakennukseen. Vain kaksi prosenttia luvatuista avustuksista on lahjoitettu.

Lahjoituksen tehneet maat ovat Brasilia, Norja, Viro ja Australia, kertoo CNN.

Yhdysvallat lupasi lahjoittaa 900 miljoonaa euroa, mutta maksut ovat viivästyneet poliittisesta kiistasta määrärahoista. Venezuela on luvannut avustaa Haitia kokonaisella miljardilla, mutta maa ei ole vielä maksanut mitään. Venezuela on toki lyhentänyt osan Haitin velasta.

Yhdysvaltain entinen presidentti Bill Clinton on pettynyt maiden hidasteluun.

- Aion soittaa niiden maiden hallituksille, jotka ovat luvanneet antaa lahjoituksia Haitille. Pyydän heitä joko aloittamaan lahjoitukset tai antamaan ainakin aikataulut niistä, Clinton sanoo.

Clinton epäilee, että lahjoitusten viivästymistä on hidastanut maailmalaajuinen talouskriisi, joka pistää valtiot pitämään rahoistaan kiinni mahdollisimman pitkään.

Monet hallitukset ovat toki antaneet rahaa Haitille muita teitä pitkin kuin suoraan IHRC:lle (Interim Haiti Recovery Commission).

Haitin tammikuinen maanjäristys jätti jälkeensä yli 220 000 kuollutta, 300 000 haavoittunutta ja yli miljoona ihmistä jäi kodittomaksi. Järistys vaurioitti eritoten maan pääkaupunki Port-au-Princeä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.