Vaimon sairauskohtauksen vuoksi pitkään sivussa ollut tähtivahti ei innostu NHL:n suunnitelmista – "Se on paljon vaadittu"

Aleksander Barkov toivoo, että NHL-kausi saadaan vietyä loppuun –"Olisi ihan kiva" 4:27
Urheilusuora 30. huhtikuuta: Aleksander Barkov toivoo, että NHL-kausi saadaan vietyä loppuun – "Olisi ihan kiva."

Minnesota Wildin tähtivahti Devan Dubnyk ei halua olla erossa perheestään pitkiä aikoja, jos NHL-kausi jatkuu. NHL-kausi on ollut keskeytettynä koronaviruspandemian vuoksi jo liki kaksi kuukautta. Maailman eri urheilusarjat pohtivat omissa poteroissaan mahdollisia vaihtoehtoja kauden jatkamiseksi, eikä NHL ole poikkeus. 

Yhden NHL:n jatkosuunnitelman mukaan joukkueet majoittuisivat muutamalle paikkakunnalle pelaamaan kauden loppuun. Tämä tarkoittaisi sitä, että pelaajat joutuisivat eroon perheistään useiksi kuukausiksi. Kaikki pelaajat eivät ole suunnitelman puolella.  

Yksi heistä on Minnesota-vahti Devan Dubnyk. 34-vuotias kanadalaisvahti ei halua jättää perhettään taakseen. Varsinkaan, kun tilanne maailmalla on tällä hetkellä hyvin poikkeuksellinen. 

– Kaverit, joilla on lapsia kotona, eivät ole kiinnostuneita olemaan kahlittuna jonnekin neljäksi kuukaudeksi ja olemaan erossa lapsistaan. Tunnen itseni hyvin, enkä ole kiinnostunut pakkaamaan tavaroitani ja lähtemään pois perheeni luota tuollaiseksi ajanjaksoksi, Dubnyk kertoo TSN:n haastattelussa.

Dubnyk ei ole varmastikaan ainoa ajatustensa kanssa.

– En voi kuvitella, että kukaan mukaan olisi. Kuulostaa siltä, että NHL ymmärtää sen, joten meidän täytyy vain odottaa, kuinka kaikki ratkeaa.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Dubnyk oli tällä kaudella pitkään sivussa tositoimista henkilökohtaisten syiden vuoksi, kun hänen Jenn-vaimonsa sai vakavan sairauskohtauksen syystalvella. Tuokin on varmasti yksi syy, miksi Dubnyk ei halua jättää perhettään pitkäksi aikaa. 

TSN:n tietojen mukaan yli kymmenen NHL-joukkuetta on tarjoutunut isännöimään otteluita, kun NHL-kausi jälleen jatkuu. Mitään päätöksiä ei kuitenkaan ole vielä lyöty lukkoon. Dubnyk korostaa, ettei suunnitelma edelleenkään ole houkutteleva perheellisille.

– Nämä ovat kysymyksiä, joihin ei voi vastata juuri nyt, mutta kukaan lapsia omaava ei halua olla poissa 3-4 kuukautta kerrallaan. Se on paljon vaadittu, Dubnyk sanoo.

Palo takaisin kentälle roihuaa kuitenkin pelaajan rinnassa. Dubnykin edustama Minnesota taisteli ennen kauden keskeytymistä tiukasti pudotuspelipaikoista.

– Kaikki haluavat palata pelaamaan. Me halusimme jo sillä hetkellä, kun kausi pysäytettiin. On vaikea pysyä kärryillä eri suunnitelmista, koska ilmassa on nyt niin paljon erilaisia asioita.

– On hienoa, että meillä on paljon hyviä keskusteluita ja jatkamme dialogia sekä kommunikaatiota kaikkien kanssa, jotta pelaajat voisivat ymmärtää, mitä erilaisia mahdollisuuksia on olemassa, Dubnyk toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat