Harvinaisesta keuhkosairaudesta kärsivä NHL-konkari huolissaan liigan suunnitelmista – "En tiedä, miten kehoni reagoi, jos saan virustartunnan"

Florida Panthersissa kiekkoileva ruotsalaispuolustaja Anton Strålman on huolissaan NHL:n paluusuunnitelmista ja sen aiheuttamista terveysriskeistä.

NHL on käynnistymässä tänä kesänä uudelleen 24 joukkueen pudotuspeleillä kahdessa eri kaupungissa, mutta suunnitelmiin vaaditaan vielä lukuisia tarkennuksia. Edessä on mittava operaatio, joka vaatii peräti 30 000 koronavirustestiä ja joukkueiden eristäytymistä tarkoin valittuihin hotelleihin.

33-vuotias kokenut NHL-puolustaja Anton Strålman pohtii verkkosivusto The Athleticille antamassaan haastattelussa, onko kauden loppuun pelaaminen todella tuon kaiken arvoista.

– Mielestäni on syytä olla huolestunut. On niin monia eri tapoja katsoa tätä asiaa. Kaikki haluavat saada jääkiekon takaisin, mutta terveyden on mentävä sen edelle. Ja se on hieman huolestuttavaa, en voi kiistää sitä. Vaikka suurin osa pelaajista on nuoria ja terveitä, olen varma, että on myös kaltaisiani pelaajia, joilla on piileviä terveysongelmia, Strålman sanoo.

Ruotsalainen on jo NHL-uransa alkuvuosista kärsinyt harvinaisesta hengitystiesairaudesta bronkiektasiataudista, jolla tarkoitetaan keuhkoputkien pysyvää, parantumatonta laajenemista, ja keuhkoputkien seinämien sekä niitä ympäröivien rakenteiden pitkäaikaista tulehdusta.

– En tiedä, miten kehoni reagoi, jos saan virustartunnan, Strålman myöntää.

Tällä hetkellä kotimaassaan Ruotsissa perheensä kanssa oleskeleva Strålman sanoo, ettei ole huolissaan vain omasta terveydestään.

– Olisi karmeaa, jos lennämme pelipaikalle ja alamme pelata, ja ehkä yksi työntekijä saa tartunnan. Kyse ei ole vain 50 kaverista yhdessä joukkueessa, on paljon muitakin himisiä, joita tarvitaan tämän toimimiseen.

– Jos jotkut heistä sairastuvat ja mahdollisesti kuolevat, kuka on vastuussa? Ja onko tämä jotain, jossa haluan olla osallisena?

Strålman pohtii myös koko jättioperaation taloudellista kannattavuutta. Loppukauden ottelut pelattaisiin kahdessa kaupungissa tyhjille katsomoille.

– Oletan, että sen on pakko olla kallista lennättää 24 joukkuetta kahteen kaupunkiin ja pitää niitä kuplassa hotelleissa, joissa on paikalla myös lääkintä- ja muuta henkilökuntaa.

– Millainen yhtälö tuosta tulee, ja onko se sen arvoista?

Kiekkotoimittaja Pierre LeBrunin mukaan suunnitelmat kauden jatkamisesta voivat kariutua vielä NHL:n pelaajayhdistyksen hallituksen äänestyksessä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja