NHL:n tähtivahti palasi pelireissulta keskelle painajaista, vaimon sairauskohtaus käynnisti piinaavan epätietoisuuden – "Pelottavaa ja hullua"

Minnesota Wildin tähtimaalivahti Devan Dubnyk saapui joukkueensa vieraspelireissulta kotiin kammottavan näyn keskelle, kun hänen vaimonsa Jenn sai vakavan sairauskohtauksen. Siitä alkanut raskas taistelu veti Dubnykin kuukaudeksi sivuun NHL:stä.

Dubnyk ja hänen vaimonsa Jenn ovat olleet yhdessä jo maalivahdin nuoresta iästä lähtien. Uransa aikana vaikeuksiakin kokenut Dubnyk on saanut runsaasti tukea vaimoltaan vaikeina hetkinä, joten Jennin vaikea terveystilanne on ollut kanadalaisvahdille kova kolaus.

Terveystaistelu alkoi 19. marraskuuta, kun Dubnyk palasi Buffalossa pelatun vieraspelin jälkeen kotiinsa. Hän huomasi nopeasti hänen vaimonsa sairauskohtauksen ja soitti hätänumeroon. Dubnykin onneksi vierasreissu oli vain yhden ottelun mittainen.

– Ajattelen jatkuvasti sitä, jos olisin ollut yhä reissussa, Dubnyk kertoo The Athleticin haastattelussa.

Dubnyk jättäytyi vaimonsa terveystilanteen vuoksi hetkellisesti kokonaan pois joukkueen toiminnasta ollakseen vaimonsa tukena. Kulunut kuukausi on ollut henkisesti todella vaativa, mutta toivo paremmasta siintää edessä.

– Tämä on ollut rankka kuukausi. Olemme olleet monien, monien eri tohtoreiden luona, sairaalassa kahdesti, tarkastuksissa ja verikokeissa. Olemme saaneet vähän enemmän vastauksia, ja meillä on suunnitelma, joka toivottavasti hoitaa sen (sairauden) ja saa hänet kuntoon. Se ei ole helppoa, ja se vaatii aikaa. Haluan hänen vain voivan paremmin niin nopeasti kuin mahdollista, Dubnyk kertoo.

Dubnyk myöntää, että koko tilanteen ymmärtämisessä meni aikaa. Rajusti vasten kasvoja iskeytynyt tilanne tärähti kunnolla tajuntaan vasta päivää myöhemmin.

– Siinä oli ensin enimmäkseen vain shokissa. Se ei iskenyt minuun kunnolla, kun vasta seuraavana päivänä ollessamme sairaalassa tarkistamassa kaikkea. Ensin sitä vain reagoi, eikä juuri prosessoi, mitä tapahtuu. Se kaikki tavallaan iski kerralla ja sitä alkoi tajuta, että tämä on pelottavaa ja hullua, Dubnyk kertaa tuntemuksiaan.

33-vuotias konkarivahti palasi kuukauden tauon jälkeen hiljattain takaisin joukkueen vahvuuteen. Vaikka Jenn-vaimon tilanne on yhä raskas ja vaativa, on Dubnyk saanut rakkaaltaan rohkaisua ja kannustusta palaamaan työnsä pariin.

– On vaikeaa nähdä jonkun, joka on noin sinnikäs, olevan tässä tilanteessa. Hän on sinnikkäin ihminen tässä maailmassa minulle. Kun näen hänen käyvän tätä läpi, se ei tietystikään tunnu hyvältä. On vaikeaa olla erosta hänestä. Se on tällä hetkellä vaikeaa. Hauskaa on kuitenkin se, että hän painosti minua palaamaan ja pelaamaan alusta lähtien, Dubnyk kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat