Vaikeissa paikoissa ollut pelastuskonkari: Nykyaikana hätätilanteessa saa olla myös varuillaan – "Ihminen voi olla väkivaltainen, sokissa tai huumeissa"

Liikenneturvan toimitusjohtaja:"Liikenneturvallisuus pitäisi arvostaa korkeammalle" 2:40

Jokaisen suomalaisen velvollisuutena on auttamisvelvollisuus, muistuttaa Pohjois-Savon Rautavaaran pelastuslaitoksella yksikönjohtaja Jarmo Korhonen.

Yllä olevalla videolla keskustellaan siitä, miten liikenneturvallisuutta voitaisiin parantaa nuorten osalta

– Jos sattuu tilanteeseen, jossa apua joudutaan antamaan, ihmistä pitää auttaa minkä pystyy ja ottaa myös hätäkeskukseen välittömästi yhteyttä.


Jarmo Korhosen johtama pelastusyksikkö oli ensimmäisenä onnettomuuspaikalla neljä vuotta sitten, kun äiti ajoi linja-auton keulaan kyydissään kolme lastaan. Korhonen kertoo tapahtumista MTV Uutisten haastattelussa.

Hän kuitenkin huomauttaa, että nykymaailmassa saa olla myös varuillaan – olit sitten Pohjois-Savossa tai vaikkapa pääkaupunkiseudulla.

– Mutta kyllähän sitä pitää tänä päivänä tehdä auttaminen pienellä varauksella ja heti ilmoitusta eteenpäin. On sattunut tilanteita, kun on menty auttamaan niin autosta on tullut pahantuulinen kaveri, joka käyttäytyy väkivaltaisesti. Ihminen voi olla esimerkiksi shokkitilassa tai huumeissa.

Korhonen kuitenkin huomauttaa, että pääsääntöisesti väestö suhtautuu erittäin myönteisesti auttajiin.  

Tästä tunnistat avuntarpeessa olevan autoilijan

Korhonen vinkkaa yksinkertaisen neuvon liikenteessä liikkuessa, jos kohtaa ajoneuvon ojassa tai tienposkessa.

– Jos tapaa tiensivussa ajoneuvon, eikä siinä ole viranomaisten nauhoja, poliisin tai pelastusviranomaisen, silloinhan siihen pitää reagoida jollain tavalla. Nauha on se merkki, että viranomainen on käynyt paikan päällä ja sitä ei tarvitse noteerata.

Lue myös:

    Uusimmat