Mainos

Turmapaikoilla kuvataan mistään piittaamatta – kuolonkolaristakin napattu selfie

Trafin johtava asiantuntija Inkeri Parkkari hämmästelee sitä, että onnettomuuspaikoille pysähdytään napsimaan kuvia turvallisuudesta piittaamatta tai turmaan joutuneiden yksityisyydensuojaa ajattelematta.

Parkkarin tiedossa on jopa tapaus, jossa kuolonkolaripaikalle on pysähdytty ottamaan selfie.

Lukijoiden kuvat MTV Uutisissa

Myös MTV Uutiset ottaa vastaan lukijoiden uutiskuvia, tietyissä tilanteissa myös onnettomuuspaikoilta. Julkaistuista kuvista maksetaan palkkio.

Kuvaaminen ei saa kuitenkaan vaarantaa itseä eikä muita henkilöitä. Ensisijaisen tärkeää on varmistaa, että apua on hälytetty paikalle ja ihmishenkiä ei ole vaarassa. Jos olet ensiaputaitoinen, käytä taitoasi.

Viranomaisen ohjeita on aina noudatettava onnettomuuspaikoilla.

– Aikamoisia kysymysmerkkejä herättää, että mitä ihmisellä käy tällöin mielessä. En voi muuta kuin ihmetellä, Parkkari toteaa MTV Uutisille.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntatoiminnassa mukana oleva Parkkari muistuttaa, että kuvaaminen turmapaikalla lisää uusien onnettomuuksien riskiä.

– Kun huomio kiinnittyy siihen, että siniset valot vilkkuvat jossain, niin kyllä siinä jää tarkkaavaisuus omaan liikkumiseen ja muihin tiellä liikkujiin vähäisemmäksi. Ei ymmärretä, kuinka paljon siitä voi aiheutua vaaraa.

Parkkari toteaakin, että onnettomuuspaikalla tärkeää on ensin hälyttää apua ja sitten pitää huolta muiden tiellä kulkijoiden turvallisuudesta.

Hän toivoo myös, että turmapaikoilla annettaisiin työrauha pelastustyöntekijöille ja poliisille.

– Ettei aika mene sitten siihen, että poliisi joutuu hätistelemään tilannetta kuvaavia ihmisiä kauemmas. Itsekin olen näitä onnettomuuspaikoilla nähnyt.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.