Mainos

Vaiettu totuus: Talousahdinko ajaa opiskelijat prostituutioon

Tampereen ylioppilaslehti Aviisi kiinnitti huomiota tärkeään aiheeseen kirjoittamalla artikkelin opiskelijoiden prostituutiosta. Aihetta tutkinut sosiologi Anna Kontula vahvisti lehdelle, että pienillä tuloilla elävät korkeakouluopiskelijat ovat riskiryhmässä joutua seksialalle.

Kontulan mukaan asia tiedostetaan, mutta siitä halutaan vaieta.

Tampereen Pro-tukipisteen projektipäällikkö, sosiaalityöntekijä Päivi Ahtiala vahvistaa Aviisissa, että opiskelijoiden prostituutio on totta. Hän ei osaa kertoa seksialalla työskentelevien opiskelijoiden määrää, koska minkäänlaisia tilastoja ei ole saatavilla. Suurin osa prostituutiota harjoittavista on naisia, mutta myös miesopiskelijat tienaavat ekstrarahaa tällä tavoin.

Tampereeen yliopiston sosiaalipoliittinen sihteeri Antti-Jukka Huovila huomauttaa lehdessä, että nimenomaan heikko taloudellinen asema ajaa opiskelijat hakemaan elantoa kyseenalaisin keinoin. Parin tunnin keikalla tienaa jo kuukauden opintotuen verran rahaa.

Aviisissa parikymppinen tamperelaistyttö kertoo, kuinka vuokrarästit pakottivat hänet alalle. Hänen työpaikkansa ajautui konkurssiin ja palkka jäi saamatta. Seksityö oli hänelle viimeinen ja pakon sanelema vaihtoehto.

Ensimmäinen kerta vaati hurjasti uskallusta. Nykyisin nainen opiskelee ja tekee seksityötä noin puolentoista tunnin ajan kuukaudessa. Lisätienestiä siitä tulee 300 euroa, mikä on opiskelijalle varsin iso raha. Hän on hyvin tarkka asiakkaistaan ja turvallisuudestaan. Salaisesta työstään hän ei ole avautunut kuin yhdelle ystävälle. Itsensä kanssa nainen kertoo olevansa sinut, mutta hän on vihainen siitä, kuinka ahtaalle yhteiskunta opiskelijat ajaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.