Mainos

Vaasan kaupunginhallitus: Lumio ei painostanut virkamiehiä

Vaasan kaupunginhallitus pani maanantai-illan kokouksessaan pisteen kaupunginjohtajan huvilakauppa-asialle. Kaupunginhallituksen mukaan kaupunginjohtaja Markku Lumio ei ole painostanut virkamiehiä kaupan yhteydessä.

Kaupunginhallitus käsitteli myöhään iltaan jatkuneessa kokouksessaan tarkastuslautakunnan asiasta tekemää selvitystä.

- Kokous päätti, että kaupunginjohtajalla on sama oikeus kuin kenellä tahansa kuntalaisella tehdä kauppoja ja sopimuksia kaupungin alueella ja puolustaa omaa etuansa. Lisäksi todettiin, ettei selvityksessä tullut esille mitään sellaista, mikä osoittaisi hänen painostaneen virkamiehiä tekemään hänelle edullisia päätöksiä, kertoi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Heikki Kouhi.

Näin ollen kaupunginhallitus katsoi asian olevan loppuun käsitelty.

Huvila maksoi 10 000 euroa

Kaupunginjohtaja Markku Lumion huvilakaupat nousivat otsikoihin syksyllä, kun hänen oli julkisuudessa epäilty painostaneen kaavoittajaa kaupan yhteydessä.

Asiaa selvittänyt kaupunginvaltuuston alainen tarkastuslautakunta jätti raporttinsa kaupunginhallitukselle viime viikolla. Selvitystä varten kuultiin useita kaupungin virkamiehiä. Kaupunginhallituksen päätöksen jälkeen lautakunnan raportista tuli julkinen.

Kaupunginjohtaja osti Vaasan Vaskiluodossa sijaitsevan vanhan arvohuvilan elokuussa 10 000 eurolla. Lumio on myöntänyt käyneensä tutustumassa alueen kaavavalmisteluihin kaupanteon aikoihin, mutta hän kiisti painostusväitteet. Hänen mukaansa kyse oli normaalista virkamiesneuvottelusta.

Lumio oli itse pyytänyt asian selvittämistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.