Mainos

Vaasan hovioikeus hylkäsi suurajosyytteet

Vaasan hovioikeus on hylännyt Jyväskylän suurajojen johtoa vastaan nostetut syytteet runsaan viiden vuoden takaisesta ralliturmasta.

Harjun erikoiskokeella vuonna 1996 sattuneessa ulosajossa kuoli yksi katsoja ja kolmisenkymmentä loukkaantui. Vaasan hovioikeus on hylännyt Jyväskylän suurajojen johtoa vastaan nostetut syytteet. Jo aiemmin Jyväskylän käräjäoikeus hylkäsi rallijohtajien syytteet.

Syyttäjä oli vaatinut seitsemälle rallijohtajalle rangaistuksia kuolemantuottamuksesta, kahdesta vammantuottamuksesta sekä huvitilaisuuksista annettujen määräysten rikkomisesta. Syyttäjän mielestä syytetyt olivat suunnitelleet huolimattomasti Harjun erikoiskokeen ja sallineet yleisön pääsyn vaaralliselle alueelle.

Juttua on käsitelty Jyväskylän käräjäoikeudessa kahteen otteeseen, ja molemmissa käsittelyissä syytteet on hylätty. Vaasan hovioikeus palautti jutun takaisin käräjäoikeuteen keväällä 1999, koska ensimmäisessä käsittelyssä oli tapahtunut oikeudenkäyntivirhe. Hovioikeuden mukaan käräjäoikeus ei olisi saanut aloittaa jutun pääkäsittelyä ennen kuin onnettomuudessa kuolleen belgialaismiehen ja loukkaantuneen ranskalaistytön oikeudenomistajat olivat saaneet tilaisuuden tulla kuulluiksi.

Hovioikeus oli päätöksessään samalla kannalla kuin käräjäoikeus. Sen mukaan kilpa-auton ajautuminen ulos radalta yleisön joukkoon johtui tekijöistä, joita voi pitää hyvin poikkeuksellisina. Jutussa jäi näyttämättä, että katsomon sijoittelu olisi ollut määräysten tai vakiintuneiden turvallisuuskäytäntöjen vastainen. Yleisö oli sijoitettu jopa taaemmaksi lupaehdoissa määriteltyä rajaa, huomautti hovioikeus.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.